Autor: Kaubandus.ee • 11. november 2021

Üllatus e-kaubanduse võidujooksus: esirinnas on Läti ettevõtted

Luminori korraldatud uuringu kohaselt ostlevad Balti riikide elanikud üha enam veebis, kuid Leedu ja Eesti ettevõtjad tõrguvad ikka veel e-kaubanduse eeliseid ära kasutamast. Rohkem kui pooled uuringus osalenud Eesti ja Leedu ettevõtjatest tõdesid, et ei teeninud 2021. aastal e-müügist ühtki eurot, samal ajal kui Läti ettevõtted on juba interneti vallutanud – viiendik neist teenis rohkem kui 45% selle aasta käibest veebist.
Foto: Liis Treimann

Veebis ostlevate inimeste arv kasvab Balti riikides iga aastaga. Leedu, Läti ja Eesti statistikaametite andmete kohaselt tegid ligi pooled 16–74-aastastest elanikest 12 kuu jooksul veebist vähemalt ühe ostu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070