Autor: Kaubandus.ee • 15. detsember 2021

Intrumi uuring: eestlased võtavad jõulude ajal vähem võlgu kui ükski teine rahvas Euroopas

Intrumi iga-aastane 24 Euroopa riigis läbiviidav uuring näitab, et Eesti inimesed võtavad jõulude ajal vähem võlgu ja loodavad olla 2021. aasta lõpuks paremas rahalises olukorras kui ühegi teise Euroopa riigi elanikud. Vaid 4% eestlastest (võrreldes Euroopa keskmisega 16%) teatasid, et nad võtsid jõulude ajal palju võlgu, et maksta kingituste ja toidu eest, ning vaid 6% (Euroopa keskmine 17%) eeldab, et on aasta lõpuks rohkem võlgu kui kunagi varem.
Foto: Pixabay

Kõige hullem on nn jõuluvõlgadega olukord Iirimaal: enam kui iga neljas Iiri tarbija ütleb, et võtab jõulude ajal võlgu, kuna peab tegema kingitusi ja pühadetoite. Kui rääkida ootustest olla 2021. aasta jõuluaja lõpuks rohkem võlgu kui kunagi varem, siis vaid Rumeenia ületab küsitluse sünge juhina Iirimaad: peaaegu kolmandik rumeenlastest prognoosib 2021. aasta lõpuks rasket rahalist olukorda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070