Autor: Kaubandus.ee • 20. detsember 2021

Eestlaste seas kahaneb sularaha kasutus märgatavalt

Citadele panga tellitud uuringu järgi väidab 43 protsenti Eesti inimestest, et kannavad sularaha üksnes peamiselt turul või välistes müügipoksides kaupade eest tasumiseks. Kolmandik inimesi kasutab sularaha erinevate teenuste (lukksepp, küünetehnik jmt) eest tasumiseks. Kui ka nendes kohtades saaks mugavalt digivahenditega maksta, siis kahaneks sularaha kasutus märgatavalt.
Foto: Pixabay

„Eestis vastas tervelt 27% inimestest, et nad praktiliselt enam üldse sularaha ei kasuta. Need, kes kasutavad, teevadki siis seda peamiselt eesmärgil maksta turul või siis mingite teenuste eest. 23 protsenti vastas, et sularaha on neil vaid selleks, et maksta lastele taskuraha,“ selgitas Citadele panga Eesti filiaali juht Hans Pajoma.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070