Autor: Kaubandus.ee • 17. mai 2022

Põltsamaa vähendab toodetes soola ja suhkru koguseid

Toidutootja Orkla Eesti Põltsamaa toodetes on viimase seitsme aastaga vähenenud lisatud suhkru kogused keskmiselt 10,8% ja soola kogused keskmiselt 8,4%, millega ollakse lähedal Euroopa Komisjoni toidu- ja joogitootjatele 2025. aastaks seatud eesmärkide täitmisele.
Toidutootja Orkla Eesti Põltsamaa toodetes on viimase seitsme aastaga vähenenud lisatud suhkru kogused keskmiselt 10,8% ja soola kogused keskmiselt 8,4%.
Foto: Orkla Eesti

Enim on Põltsamaa vähendanud lisatud suhkru koguseid mahlajookides ja nektarites, samuti köögiviljatoodetes ja valmistoitudes. Ainuüksi Põltsamaa mahlajookide viimase viie aasta müügistatistika põhjal on eestlaste toidulauale jõudnud 68 tonni vähem suhkrut. Soola kogused on enim vähenenud valmistoitudes ja köögiviljatoodetes.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757