Autor: Helen Külaots • 20. mai 2022

Selveri iseteeninduskassades saab nüüdsest maksta kinkekaardi ja taaratšekiga

Alates maikuust laienesid Selveri iseteeninduskassas maksmise võimalused: nüüd saab maksta ka kinkekaardi või taaratšekiga, mida varem oli võimalik teha ainult tavakassas. Uuenenud süsteemi tagamaadest rääkis Selveri äriarvestuse juht Kristjan Anderson.
Selveri iseteeninduskassas saab maksa ka Partner kinkekaardiga
Foto: HENDRIK OSULA

Uute makselahenduste loomine eeldas kahte suurt tööd: iseteeninduskassadesse triipkoodilugeja paigaldamist ja tarkvara loomist. “Varasemalt oli triipkoodilugeja ainult tavakassas, kuid nüüd pidime looma uue süsteemi, kus nii tavakassa kui ka iseteeninduskassa saaks lugeda nii triip- kui ka QR-koodi. Tarkvara loomise tegi keerukaks eesmärk panna uus süsteem suhtlema nii tavakassade tarkvaraga kui ka taaratšekke ja kinkekaarte haldavate tarkvaradega,” ütleb Anderson.

Taaratšekid ja kinkekaardid käituvad kassas erinevalt. “Kui kinkekaardi puhul peab tarkvara aru saama, mis summa jääb alles ja võimaldama sama kaarti uuesti kasutada, siis taaratšeki triipkood on unikaalne ehk seda saab kasutada vaid korra, misjärel muutub see kehtetuks. Keerukust selle projektiga jagus ja kogu protsess võttis aega ligi pool aastat, et asi tööle saada.”

Kliendi jaoks on oluline teada, et taaratšekki saab kasutada vaid siis, kui makstav summa on suurem kui tšeki väärtus. “Sellega on samamoodi nagu vanasti tavakassaski – seda saab kasutada ühekordse maksena. Kui klient soovib siiski taaratšeki sularahana välja võtta, tuleb endiselt pöörduda tavakassase,” selgitab Anderson. “Kinkekaarti saab iseteeninduskassas kasutada mitmeid kordi, olenevalt seal peal oleva summa jäägist.“ Seda, palju kinkekaardile raha alles jääb, saab kontrollida Partnerkaardi iseteeninduskeskkonnas või Selveri infoletis.

Foto: HENDRIK OSULA

Kliendid on oodanud ammu, et iseteeninduskassas saaks neid alternatiivseid makselahendusi kasutada. “Meil oli uute maksete lisamine ammu plaanis, kuid enne seda oli tarvis katta kõik Selverid üle Eesti iseteeninduskassadega. Meil on põhimõte, et kui tuleme välja uute lahendustega, peavad need olema kättesaadavad kõikidele meie klientidele.“

Hetkel saab taaratšeki ja kinkekaardiga tasuda kõikides Selverites, Solarise Delice’i toidupoes ja mitmes Selver ABC kaupluses. “Mõnes üksikus Selver ABC kaupluses veel iseteeninduskassad puuduvad, kuid need paigaldatakse veel selle aasta sees,” tõdeb Anderson ja lisab, et lahendust ei loodud ainult taaratšekkide ja kinkekaartide tarbeks, vaid tulevikus on võimalik kasutada seal ka erinevaid kuponge või vautšereid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700