Autor: Kaubandus.ee • 20. juuli 2022

A1000 Marketi juht peab Eesti kütuseturul toimuvat anomaaliaks

A1000 Market odavpoodide keti juhi Tarmo Lauringu sõnul on ülikummaline, et kõigis suuremates tanklakettides on tariifid kogu aeg praktiliselt sendi pealt samad ja keegi pole aastaid üritanud teistest paremat hinda pakkuda. See tundub kahtlane ja näitab parimal juhul täielikku konkurentsi puudumist.
A1000 Market endises Mööblimajas
Foto: LIIS TREIMANN

Lauringu sõnul on väga raske mõista, kuidas tanklaketid nii sarnase sammuga hindasid kujundavad. „Kui vaadata suurklientidele tehtavaid allahindlusi, siis on ruumi julgelt paarkümmend senti, mis näitab, et tavainimeselt küsitav marginaal on ikka väga kõrge ja tegelikult konkurents ei toimi,“ ütles Lauring.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070