Autor: Kaubandus.ee • 17. august 2022

Viimased 7 kohta jaekettide külastusteks seminaril „Kuidas oma tooteid jaeketis edukalt müüa?“

Eesti tootjad ja hulgikaupmehed on oodatud 30. augustil pisut teistmoodi seminarile, pärastlõunased ettekanded toimuvad suurtes jaekettides kohapeal ja peamine fookus on kontaktide loomisel või tõhustamisel.
Selveris kuulamas Katrin Riisalu rääkimas sellest, kuidas Selver valib tooted sortimenti

„Selline formaat annab hea võimaluse kõik vajalikud küsimused jaekettides kohapeal ära lahendada ja luua otsekontakte sortimendi sisseostu eest vastutajatega,“ selgitab seminari programmijuht Aira Tammemäe seminari ideed. Erinevates jaekettides on siiski ka konkreetne fookus ja presentatsioonid. „Näiteks Prismas mängitakse läbi kogu sortimendikoosoleku protseduur, et näitlikustada, mille alusel tootevalikuid langetatakse ja kuidas see kõik toimub,“ selgitab Tammemäe. Nii saavad osalejad ise näidisprotsessis osaleda.

Viimati toimus analoogne väljasõiduseminar enne koroonaaega 2019 aastal ja huvi oli suur. Osalejate arv on piiratud, sest jaekettidesse lihtsalt ei mahu korraga palju rahvast. Lisaks ongi seminari formaat selline, et toetada individuaalset suhtlemist ja anda võimalus igal osalejal oma küsimusi esitada. „Tänase seisuga on saadaval veel viimased 7 kohta, seejärel paneme registreerimise kinni,“ tõdeb Tammemäe.

Sellel aastal on tootjaid ja hulgikaupmehi vastu võtmas kaks jaeketti, kes pole olnud varasematel seminaridel esindatud. Tallink Duty Free juht Aimar Pärna annab ülevaate, kuidas toimub nende juures tootesegmendi valik ning millised kaubad on eelkõige oodatud ning Stockmann ootab külla neid tootjaid ja hulgikaupmehi, kes on huvitatud oma kauba müümisest nende toiduosakonnas. Nii nagu ka varasematel aastatel, toimuvad pärastlõunased külastusseminarid Selveris, Prismas ja Rimis, viimases on sellel aastal fookuses Talu Toidab projekti võimalused oma tooted letti panna.

„Hommikupoolne seminari osa toimub Lutheri Masinasaali seminariruumis ja läbirääkimiste proff Georg Merilo tuletab praktilises võtmes meelde, mida peaks jaekettide läbirääkimistel arvesse võtma. Seda ettekannet kommenteerivad ja jagavad oma soovitusi jaekettide ostujuhid. Alates kella 12 jätkame seminaridega juba jaekettides kohapeal,“ võtab Tammemäe seminari programmi kokku.

Vaata seminari programm üle ja haara endale mõni viimastest vabadest kohtadest SIIN

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700