Autor: Martin Ilves • 8. september 2022

Keskmine liisitud elektriauto maksab 79 000 eurot

Uute elektriautode müük kasvas Eestis tänavu kaheksa kuuga 45 protsenti, kuid nende osakaal kogu autoturust on mitmel olulisel põhjusel endiselt marginaalne. Coop Panga liisingu äriliini juht Martin Ilves kirjeldab, kes ostavad Eestis uusi elektriautosid ning millised on nende eelistused.
Tänavu on Eestis ostetud elektriautodest konkurentsitult kõige enam Audi elektrilist linnamaasturit e-tron.
Foto: Audi

2022. aasta kaheksa kuuga registreeriti Eestis 465 uut elektriautot sh augustis 55 sõidukit. Autode müügi- ja teenindusettevõtete liidu (AMTEL) andmetel on uute elektriautode müük kasvanud aastaga koguni 45 protsenti. Samas moodustab nende osakaal uute sõiduautode kogumüügist kõigest veidi üle 3 protsendi. Euroopas tervikuna on elektriautode turuosa märgatavalt suurem – ligi kümnendik uutest autodest on elektrilised. Seega kasv on suur, kuid arvuliselt ostetakse elektrisõidukeid Eestis endiselt vähe. Ühes kuus müüakse meil sama palju uusi Toyota sisepõlemismootoriga sõiduautosid kui poole aastaga kõikide markide elektriautosid kokku.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070