Autor: Kaubandus.ee • 23. september 2022

Kaupmees: toidupoodide hinnavahe on kärisenud pea kolmandikuni

A1000 Market odavpoodide keti juhi Tarmo Lauringu sõnul näitavad hinnauuringud, et kallima otsa toidupoed tõstsid hüppeliselt juurdehindlust ning hinnavahe odavamatega on kärisenud 30 protsendini.
Tarmo Lauringu sõnul on kallimad poed juurdehindlust tõstnud, aga odavamad hoiavad hambad ristis marginaali endisel tasemel.
Foto: LIIS TREIMANN

Tarmo Lauringu sõnul on kallimad poed juurdehindlust tõstnud, aga odavamad hoiavad hambad ristis marginaali endisel tasemel. „Viimaste kuude ostukorvide võrdlused näitavad, et hinnavahe on kärisenud 30 protsendini ja sellist erinevust ei saa põhjendada ühegi tootja hinnatõusuga. Üks pood paneb lihtsalt teisest kaks korda suurema kasumimarginaali vahele ja nii suur pole see erinevus varem olnudki,“ ütles Lauring.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700