Autor: Kaubandus.ee • 30. jaanuar 2023

Kaubanduse karm 2023: poevargused on kasvanud kaks korda

Üle Eesti poode valvava Viking Security andmetel üritati aastavahetuse perioodil varastada poole rohkem kaupu kui aasta varem ning jaanuaris lõid varguste summad uusi musti rekordeid. Suurtes kogustes proovitakse varastada kallist alkoholi ja elektroonikat, aga ka kosmeetikat, maiustusi, juustu ja kohvi.
Foto: LIIS TREIMANN

Enam kui 100 Selverit, Coopi ja Maximat valvava Viking Security turvajuhi Andrei Teivase sõnul kasvab varguskatsete arv alati detsembri teises pooles, aga seekord on varaste suuremahuline tegevus jätkunud ka uuel aastal. “Pisivarguste kõrval torkavad silma katsed viia poest välja enam kui 200 euro väärtuses kaupa, sealjuures ka pigem tavalisi tooteid nagu kommid või kohv. Jääb mulje, et eesmärgiks on neid edasi müüa,” analüüsis ekspert.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700