Autor: Kaubandus.ee • 31. mai 2023

Uuring: majutusasutuste käibemaksu tõstmine jätaks riigi nelja miljoni euroga miinusesse

Äsja läbiviidud majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamise mõjuanalüüsi kohaselt tõstab kavandatav maksumuudatus majutusteenuse hinda ligi 12% ning vähendab riigieelarve laekumisi 3,9 miljoni euro võrra aastas.
Uuringu kohaselt laekuks majutusasutuste käibemaksutõusu korral riigieelarvesse 4 miljonit eurot senisest vähem.
Foto: Magnus Heinmets

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) tellis koostöös teiste turismiliitudega majutussektori käibemaksuerisuse ärakaotamise mõjuanalüüsi Rakendusuuringute Keskuselt CentAR.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700