Autor: Heli Künnapas • 13. aprill 2023

Turismiettevõtja: turismisektori pigistamine toob kaasa pankrotid ja sulgemised

Turismivaldkonna ettevõtjad pole rahul uues koalitsioonilepingus oleva ettepanekuga, mis alates 01.01.2025 kaotaks ära majutusasutustele kehtiva 9% käibemaksumäära erandi.
Märt Meesak hindab majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamist turismisektorile kahjulikuks.
Foto: Andras Kralla / Äripaev

„Ma ei näe selles turismisektori pigistamiste otsuses kuidagi pikka plaani, vaid kindlat pikka probleemi, kus lähiaastatel kuuleme sulgemisi, pankrotte ja purunenud pereettevõtteid ja elusid. Maksuraha ei saa tagada, kui ettevõtlust pole. See otsus pole ettevõtluse eest seismine,“ ütles turismiettevõtja ning Eesti Väike – ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) juhatuse liige Märt Meesak.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757