Autor: Kaubandus.ee • 8. juuni 2023

Uuring: Alkoholi tarbimine on 2019. aastast järjest kasvanud

2022. aastal tarbisid Eesti elanikud alkohoolseid jooke ühe täiskasvanu (vanuses 15+) kohta absoluutalkoholiks arvestatuna keskmiselt 11,2 liitrit (+0,1 liitrit), selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel valminud Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringust.
Eestis on alkohol liiga kergesti kättesaadav
Foto: Liis Treimann

Suurima osa tarbitud alkoholist moodustasid kanged alkohoolsed joogid ja õlu. Jookideks ümberarvestatuna tähendab 11,2 liitrit absoluutalkoholi 11,9 liitrit kangeid alkohoolseid jooke, 79,6 liitrit õlut (ca 160 pudelit), 16,1 liitrit viinamarjaveine (ca 21 pudelit) ja 10,6 liitrit muid lahjasid alkohoolseid jooke ühe täiskasvanud elaniku kohta. Tarbimise kasv tulenes peamiselt kangete alkohoolsete jookide tarbimise suurenemisest, õlle tarbimine veidi vähenes (-0,1 liitrit).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700