Autor: Kaubandus.ee • 28. juuni 2023

Salasigarettide tarbimine kasvab ja viib riigieelarvest miljardeid

KPMG värskest uuringust selgub, et 2022. aastal jätkas Euroopa Liidu ebaseaduslik sigarettide turg oma kasvutrendi, kusjuures kurjategijate fookuses on kõrgemalt maksustatud ja kõrgema hinnaga riigid nagu Prantsusmaa ja Belgia.
Eestis tarbiti mullu 200 miljonit salasigaretti.
Foto: Daniele Fotia/Unsplash

Eestis oli mullu ebaseaduslik iga seitsmes (14%) tarbitud sigaret ehk kokku tarbiti 200 miljonit salasigaretti. Nii jäi Eesti riigieelarvessa laekumata hinnanguliselt tervelt 38 miljonit eurot. Meie lähinaabritel on salasigarettide osakaal turul samas suurusjärgus - Soomes ja Lätis 15% ning Leedus 19%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700