Autorid: Martin Johannes Teder, Kristjan Pruul • 26. juuli 2023

Konkurentsiamet uurib Linnamäe kinotehingut

Coca-Cola Plaza müügiks lahutati see omanikust ning nii muutus käive piisavalt väikseks, et pääseda konkurentsiameti järelevalve käest. Amet ei ole seisuga kaugeltki rahul.
Foto: Liis Treimann
Ärimees Margus Linnamäe Apollo kinokontserni tehing, millega omandati konkurendilt Tallinnas Coca-Cola Plaza kino, tekitab konkurentsiametis kahtluseid ning järelevalvemenetlus koondumise üle alles käib.

Kui Apollo soovis 2021. aastal osta Forum Cinemase kinosid, siis konkurentsiamet neile selleks luba ei andnud. Aasta hiljem vahetas Forum Cinemase kõige suurem kino aga sellegipoolest omanikku. Tehinguosalised pääsesid konkurentsiameti kontrollist seeläbi, et Coca-Cola Plaza käive oli muuhulgas koroonaaja tõttu langenud alla 2 miljoni euro piiri. Konkurentsiamet selle tehingu üle liiga rõõmus ei olnud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700