Tallinna Toidumessil kuulutati Aasta Kokaraamat 2023 tiitli võitjaks toiduteadlase Rain Kuldjärve raamat „Fermentatsioonist. Ausalt ja avameelselt“ hapendamise ja kääritamise teooriast ning praktikast. Võistluse esikolmikusse jõudsid ka toidublogija Ragne Värki ja šokolaadiettevõtja Kristi Lehtise uued raamatud.
- Aasta Kokaraamat 2023 võitja Rain Kuldjärv "Fermentatsioonist ausalt ja avameelselt" autasustamine Foto: Marek Metslaid
„Fermenteerimine on eestlastele võõras sõna, kuid teema huvitab inimesi järjest rohkem. Idee sai alguse mõttest oma teadmised praktikasse panna ja kirjutada raamat, mis sobib Eesti konteksti, kõike saab kodus järgi proovida ja toorained on Eestis saadaval,“ märgib võiduraamatu autor, Tallinna Tehnikaülikooli toiduteadlane Rain Kuldjärv. Tema sõnul müüdi raamatu esimene tiraaž kiirelt läbi, kuid uus tiraaž tuleb trükist juba järgmisel nädalal.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Tehnoloogiapartner Nixor on partner selle sõna kõige otsesemas mõttes – koostöös klientidega arendatakse välja täpselt nende vajadustele vastavad info- ja turvatehnoloogiad, efektiivsed ja töökindlad süsteemid, mis toetavad äri pikaajalist edu. Spetsiaalselt kaubandusettevõtete jaoks loodud kassatarkvara NexuFront käib efektiivsuse, turvalisuse ja tehniliste võimaluste poolest alati mitme sammu võrra ees. Pidevalt arenduses olev platvorm on operatiivne ning võimaldab teha kohandusi vastavalt tehnoloogia arengule ning jaemüügi muutuvatele vajadustele.