Tallinna Toidumessil kuulutati Aasta Kokaraamat 2023 tiitli võitjaks toiduteadlase Rain Kuldjärve raamat „Fermentatsioonist. Ausalt ja avameelselt“ hapendamise ja kääritamise teooriast ning praktikast. Võistluse esikolmikusse jõudsid ka toidublogija Ragne Värki ja šokolaadiettevõtja Kristi Lehtise uued raamatud.

- Aasta Kokaraamat 2023 võitja Rain Kuldjärv "Fermentatsioonist ausalt ja avameelselt" autasustamine
- Foto: Marek Metslaid
„Fermenteerimine on eestlastele võõras sõna, kuid teema huvitab inimesi järjest rohkem. Idee sai alguse mõttest oma teadmised praktikasse panna ja kirjutada raamat, mis sobib Eesti konteksti, kõike saab kodus järgi proovida ja toorained on Eestis saadaval,“ märgib võiduraamatu autor, Tallinna Tehnikaülikooli toiduteadlane Rain Kuldjärv. Tema sõnul müüdi raamatu esimene tiraaž kiirelt läbi, kuid uus tiraaž tuleb trükist juba järgmisel nädalal.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Eesti ulatuslikuma teeninduspiirkonnaga e-toidupood laiendab oma haaret veelgi – alates 16. maist saavad ka Kihnu saare elanikud ja külalised nautida e-poe mugavusi otse koduukseni.