Autor: Nele Peil • 4. oktoober 2023

Kas EL regulatsioonid lämmatavad eesti kaubanduse?

Lähiaastatel jõustuvad Eestis mitmed Euroopa Liidu nõuded, mis toovad kaupmeestele kaasa kulude ja halduskoormuse kasvu, kirjutab Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil.
Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil
Foto: Johan-Paul Hion

Euroopa on juba pikemat aega võrdluses USA ja Hiina kasvuga suhteliselt vaesunud. Üks suhtelise vaesumise aluspõhjustest on liigne halduskoormus, mis raiskab ettevõtte ressursse. Euroopa Komisjon ja Eesti Valitsus on andnud lubaduse vähendada ettevõtete halduskoormust lähiaastatel 25%. Kui andmesisestaja aega ja tunnitasu saab kokku arvutada, siis protsessi keerukuse tõstmise kulusid on juba raskem hinnata, rääkimata alternatiivkulust ehk rahast, mida saanuks teenida investeerides ettevõtte vahendeid tootvasse töösse bürokraatia asemel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700