Autor: Kaubandus.ee • 9. oktoober 2023

2023. aasta turismi kõrghooaeg jäi veel kriisieelsele ajale alla

Statistikaameti andmetel peatus 2023. aasta kolmel suvekuul – juunis, juulis ja augustis – majutusettevõtetes 1,25 miljonit turisti, mis on 1% võrra rohkem kui mullu, kuid 12% vähem kui 2019. aasta suvel. Eelmise suvega võrreldes oli majutusettevõtetes rohkem välis- ja vähem siseturiste.
Majutusettevõtetes oli suvel rohkem välisturiste
Foto: Arno Mikkor

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus 2023. aasta kolmel suvekuul Eesti majutusettevõtetes 609 000 välisturisti. „Kriisieelset 2019. aasta juuni-augusti taset välisturistide arv veel ei saavutanud, kuid 2022. aasta suvega võrreldes oli välisturiste 7% rohkem,“ lisas Laurmaa. Siseturistide arv jäi mullustele suvekuudele alla 4% võrra. Samas oli siseturiste 16% rohkem kui 2019. aasta juunist augustini. Ka turismi kõrghooajal peatus Eesti majutusettevõtetes kõige rohkem Soomest saabunud turiste (265 000), kes moodustasid 43% välisturistidest. Soome turistide osatähtsus välisturistide üldarvust on võrreldes kriisieelse aastaga kasvanud. Samuti on suurenenud Läti ja Leedu turistide osatähtsus. Vene turistide arv kahanes 2019. aastaga võrreldes 92%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700