Autor: Sigrid Hiis • 12. oktoober 2023

Regulatsioonide all ägavad kaupmehed soovivad Euroopa poolt mõistlikumat lähenemist

Kaupmeeste Liidu juht Nele Peil kinnitas Kaubanduse Aastakongressi paneeldiskussioonil, et kaupmehed mõtlevad jätkusuutlikkusele pidevalt.
Foto: Raul Mee
Kaupmeeste Liidu juht Nele Peil kinnitab, et kaupmehed mõtlevad jätkusuutlikkusele pidevalt. "Me ei ole arvamusel, et maailma pole vaja päästa. Küsimus on, kuidas seda tehakse? Kas on mõistlik, et Eesti kaupmees täidab regulatsioone samas mahus, mis Saksa suurkaupmees? Meie kaupmehe jaoks on see ühiku kulu 2-3 korda kõrgem kui mõne Euroopa suurkaupmehe jaoks. See kõik peaks olema proportsionaalne,“ selgitab Peil.

Kaubanduse Aastakongressi regulatsioonide-teemalises paneelidiskussioonis arutlesid Euroopa Komisjoni esinduse juht Vivian Loonela, Kaupmeeste Liidu juht Nele Peil, COOPi juht Rainer Rohtla ning Riigikogu liige Liisa Pakosta, milliseid võimalusi on, et Euroopa regulatsioonid ei avaldaks väikeettevõtjatele nii suurt survet ning nende menetlemisega kaasnev halduskoormus väiksem oleks. Vestlusringi juhtis Ellex Raidla Advokaadibüroo partner Risto Vahimets.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700