Autor: Maarit Eerme • 13. oktoober 2023

Coopi juht: kelle hinnatõusu soov on õigustatud?

Suurim väljakutse kaupmeeste jaoks on kiire inflatsiooni keskel olnud läbirääkimised hankijatega ning aru saada, kelle hinnatõusu soov on õigustatud ning kes on proovinud inflatsiooni varjus oma kasumeid lihtsalt suurendada, rääkis Coop Eesti juht Rainer Rohtla. „Kui oleksime kõigi tootjate ja maaletoojate soovidele vastu tulnud, oleks toidukorv palju kiiremini kasvanud.“
Coop Eesti juhatuse esimees Rainer Rohtla
Foto: Andras Kralla

Rohtla rääkis, et tarneahelad on paari viimase aasta jooksul saanud mitu hoopi järjest. „Koroona esimese kiire leviku ajal tekkis hulk tõrkeid tarneahelas, samuti tegime pärast Ukraina sõja eskalatsiooni ümberkorraldusi, et asendada kõik Venemaa ja Valgevene tooted,“ ütles Rohtla ning lisas, et mõlemad on väga head näited sellest, kui suur on kodumaise kauba olulisus, et kriiside korral oleks meil endal vajalik tootmisvõimekus ja varustatus olemas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700