Autor: Kaubandus.ee • 24. oktoober 2023

Eestimaalased ostsid kolmandas kvartalis pangakaardiga ligi 2,6 miljardi euro eest

Eestimaalased tegid kolmandas kvartalis makseid kokku 82,3 miljardi euro eest, mida oli 3,7% rohkem kui aasta tagasi. Kaardimaksed moodustasid maksete kogukäibest 3,2%, selgub Eesti Panga värskest maksestatistika teatisest.
Keskmine sularahasumma jäi võrreldes aastataguse ajaga samaks ja oli 158 eurot.
Foto: Kai Pfaffenbach

Riigisiseste kliendimaksete käive ilma kaardimakseteta oli kolmandas kvartalis 51,6 miljardit eurot ja nende arv 51,3 miljonit. Teise kvartaliga võrreldes kahanes riigisiseste kliendimaksete käive 6,1% ja arv 1,9%. Aastataguse ajaga võrreldes oli käive 1,2% ja arv 1,6% suurem. Riigisisesed maksed moodustasid kolmandas kvartalis 54% kogu makstavate maksete käibest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700