Autor: Kaubandus.ee • 23. november 2023

Platvormide kaudu teenitud tulu kohta hakatakse MTA-le andmeid edastama

Veebiplatvormid hakkavad uuel aastal maksu- ja tolliametile (MTA) edastama teavet seal tegutsevate müüjate ja teenusepakkujate ning nende teenitud tulu kohta. Seega on edaspidi võimalik lihtsamalt kontrollida, kas tuludeklaratsioonil esitatud andmed vastavad inimeste tegelikele sissetulekutele.
MTA hakkab kogutud andmete põhjal deklaratsioone eeltäitma.
Foto: Liis Treimann

MTA füüsiliste isikute tulude ja maksustamise teenusejuht Annika Oja sõnul tuleb platvormihalduritel esmakordselt MTA-le esitada teave 31. jaanuariks 2024. „Ootame andmeid 2023. aastal teenitud tulude kohta. Edaspidi tuleb igal aastal eelneva aasta kohta andmed esitada,“ selgitas ta platvormide uut kohustust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700