Autor: Kaubandus.ee • 8. detsember 2023

Majandusanalüütik: jaemüügi kahanemine on peatunud

Vaatamata eelmise aasta keskpaigast langenud toiduainete maailmaturuhindadele ei ole Eesti lõpptarbija jaoks toit soodsamaks läinud: novembris olid toiduainehinnad mullusest ligi 6% kallimad, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Nestor räägib, et olukorras, kus majapidamiste tegelik tarbimisvõime on veel hea, ei saagi oodata jaemüügimahtude edasist dramaatilist kukkumist.

Värsketel andmetel oli novembris aastane inflatsiooninäit küll 4%, ent eelmise kuuga võrreldes keskmine hinnatase ei muutunud. "Umbes praeguse taseme juures on tarbijahinnaindeks püsinud juba aprillikuust saadik. Suureks abiks on siin olnud energiahindade alanemine mulluste rekordite juurest üsna mõistlikule tasemele, mida ka varakult alanud talv pole suutnud uuesti kergitada," räägib Nestor.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700