Autor: Kaubandus.ee • 14. detsember 2023

5 küsimust ja vastust uuest aastast tõusva käibemaksumäära kohta

Alates 2024. aasta 1. jaanuarist tõuseb käibemaks kahe protsendi võrra, seniselt 20 protsendilt 22 protsendile. Teatud tingimuste täitmisel on aga lubatud kuni 2025. aasta 31. detsembrini rakendada 20%-list käibemaksumäära.
Käibemaksumäära kindlaks tegemisel tuleb lähtuda sellest, millal tekib käive. Üldiselt tekib käive päeval, kui toimus 1) kauba ostjale lähetamine või kättesaadavaks tegemine või teenuse osutamine või 2) kauba või teenuse eest osaliselt või täielikult makse laekumine, teenuse saamisel osaline või täielik maksmine.
Foto: ERIC GAILLARD

Millist mõju avaldab käibemaksu tõus varasemalt sõlmitud lepingutele, jagab Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757