Autor: Kaubandus.ee • 12. jaanuar 2024

Omniva: Eesti e-poodidest kaupa tellivate inimeste hulk kasvab kiiresti

Pühadeaeg ja aasta lõpp oli Omniva jaoks tavapärasest rahulikum, kuid eraklientidele väljastatud pakkide arv kasvas ligi protsendi võrra. Kõige rohkem pakke telliti Eestisse Hiinast ja saadeti Leetu.
Omniva sorteerimiskeskus
Foto: Andras Kralla

Omniva Baltikumi logistika- ja kullervõrgu juhi Kristi Undi sõnul algas Omniva jaoks kiireim aeg Musta Reedega novembris, kui pakimahud tõusid, kuid üle-eelmise aastaga võrreldes jäid need püsivalt kõrgemale tasemele kuni pühade lõpuni. 2022. aasta advendiaega iseloomustas mahtude kõikumine nädalate lõikes. “2023. aasta lõpus võis märgata siinsete inimeste käitumise muutust - kui varasemalt osteldi rohkem rahvusvaheliste ostupühade ajal, siis nüüd jälgiti pigem kodumaiste e-poodide kampaaniaid ja sooduspakkumisi.” Undi sõnul olid sel aastal Omniva pakimahud E-smaspäeva ajal esmakordselt suuremad kui Black Friday ajal. “See on kindlasti kasulik Eesti majandusele, kui rohkem oste sooritatakse Eesti e-poodidest,” lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757