Autor: Laura Saks • 18. jaanuar 2024

Poeketid ei näe hinnatõusus endal süüd: juurdehindlus pole kasum

Kaupmehed on võtnud kasumlikkuse arvel hulga hinnatõuse enda kanda, kuid seda ei ole võimalik pikalt teha ning praegu toimub pigem normaliseerumine endisele tasemele, kommenteeris konjuktuuriinstituudi uuringut Coop Eesti kommunikatsioonijuht Martin Miido.
Uuringu järgi on nii piima kui ka teraviljatoodete tootmise hind langenud, ent kuna hinnad on muutunud vähe, saavad kaupmehed suurema osa kui varem.
Foto: Andras Kralla

Konjunktuuriinstituudi uuring näitas, et kui tootjate ja tööstuste osa toiduainete koguhinnas vähenes, siis kaubanduse osakaal suurenes. Samuti märgitakse, et 2023. aasta keskel, kui sisendhinnad hakkasid langema, tekkis tarbijatel ootus hinnalangusele, kuid sellele ei reageeritud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757