Autor: Merit Võigemast • 17. aprill 2024

Soome plaanib käibemaksu tõsta 25,5 protsendile

Soome valitsus teatas, et 2025. aastast on plaan käibemaksumäär tõsta 25,5 protsendini - see oleks lahendus, kuidas leida katet kasvavale riigivõlale.
Helsingi tänavaated.
Foto: Andres Haabu

Soomes on täna käibemaksumäär 24%, kuid riigi jaoks on murekoht puudujäägis riigieelarve ja kasvav võlakoorem. Plaani järgi peaks uus, 25,5 protsendine käibemaksumäär tooma sisse kolm miljardit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757