Autor: Taavi Kurvits • 9. mai 2024

90% Eesti pakiautomaatidest asuvad samas piirkonnas

Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi koostatud analüüsi alusel asub 90% pakiautomaatidest samas piirkonnas ning väga tihti ka üksteisele väga lähedal. Millised olid analüüsi peamised leiud ja järeldused, kirjutab Taavi Kurvits ministeeriumi regionaalarengu osakonnast.
Pakiautiomaatide ristkasutus oleks üks lahendus, et nende koondumist vähendada.
Foto: Maablogi

Uuringute kohaselt on pakiautomaadi kaudu paki saamine eestlaste seas kõige mugavam ja eelistatum viis. Seda kinnitab ka praeguse seisuga värskeim Omniva tellitud uuring, millest loeb välja, et vastanutest 64% arvates asub Omniva pakiautomaat nende kodule ja igapäevastele marsruutidele lähedal. Seega ei valmistaks ka pakiautomaadi juurest läbi käimine täiendavalt ajakulu ning saadetise saab kätte endale sobival ajal.

See on ka peamine põhjus, miks pakiautomaate nii väga eelistatakse ning miks seda paljud Eesti elanikud igapäevaselt kasutavad. Seejuures on Kantar Emori uuringu kohaselt pakke pakiautomaadi kaudu saanud 86% Eesti elanikest ning ise saatnud kolmandik elanikest.

Praegu tegutseb Eestis viis suuremat ettevõtet, kes on Eestis pakiautomaatide võrgustiku üles ehitanud – Omniva (AS Eesti Post), DHL, DPD, Smartpost ning Venipak. 2024. aasta I poolaasta seisuga on nende viie ettevõtte peale kokku Eestis üle 1200 pakiautomaadi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757