Autor: Tõnu Mertsina • 13. mai 2024

Majandusekspert: enamus ekspordilangusest tuleb Põhjamaadest

Põhjamaadest - Soomest, Rootsist, Norrast ja Taanist - tuli kokku märtsis üle 90% ekspordilangusest, kirjutas Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbank AS peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Liis Treimann

Märtsis vähenes Eesti päritolu kaupade eksport juba 17. kuud järjest. Ekspordi vähenemine oli märtsis küll suur (11%), kuid see on tasapisi taandumas. Ekspordi languse põhi jäi eelmise aasta keskele, mil see kahanes aastases võrdluses 28%. Ekspordilangus taandub ka püsivhindades ehk mahtudes. Lisaks välisnõudluse aeglasele kosumisele hakkab lähikuudel ekspordilangust pidurdama eelmise aasta madalama baasi mõju.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757