Autor: Kaubandus.ee • 10. juuni 2024

Aprillis oli kaupade väliskaubanduses näha elavnemise märke

Statistikaameti andmetel kasvas 2024. aasta aprillis kaupade eksport eelneva aasta sama perioodiga võrreldes 3% ja import 6%. Kaupu eksporditi jooksevhindades üle 1,5 miljardi ja imporditi rohkem kui 1,8 miljardi euro väärtuses. Kaubavahetuse puudujääk oli 305 miljonit eurot, mis on 65 miljoni võrra suurem kui aasta varem.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets tõi välja, et kaupade väliskaubanduses toimus aprillis üle pika aja kaubavahetuse kasv, kaupade eksport suurenes viimati enne seda 2023. aasta veebruaris. „Tänavu aprillis põhjustas kaubavahetuse kasvu mineraalsete toodete ekspordi ja impordi ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade impordi suurenemine. Kaubavahetus kasvas reekspordi arvelt, mis suurenes aprillis 11%. Eesti päritolu kaupade eksport vähenes sealjuures 1%,“ lisas Leppmets.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700