Swedbank: oodatav jaemüügi pidurdumine ei pruugi halb olla 

Jaemüügi kasv oktoobris veidi aeglustus ning ettevaatavalt ootab Swedbank samuti pigem kasvunumbrite alanemist.

"Majanduse tasakaalu seisukohalt ei pruugi see halb olla, sest maailma majanduse nõrkuse taustal ei paista hetkel ka ekporditulude paisumist, kommenteeris Swedbanki Balti investeerimiskeskuse analüüsi osakonna juhataja Kristjan Tamla tänast jaekaubanduse statistikat nind lisas: "Väikeses avatud majanduses, kus elanikkonna säästud on suhteliselt madalad, pole tarbimise kiirem kasv ekspordiga võrreldes pikaajaliselt võimalik".

Samas märkis Tamla, et vaatamata oktoobrikuisele sisetarbimine aeglustumisele, on autode müük endiselt kõrge.

Tamla võttis kokku, et jaemüügi aastased kasvunumbrid on enamiku tänavusest aastast püsinud suhteliselt kitsas vahemikus ning olnud küllaltki sarnased sissetulekute (palk+hõive) kasvuga. Viimastel kuudel on siiski täheldada märke tarbimise aeglustumisest ning ka tarbijate kindlustunde indeksid on taas langusesse pööranud. Teatavaks erandiks on autode soetamine, mis on endiselt hoogne. Mootorsõidukite müük oli aasta tagusest üle viiendiku kõrgem ning eraisikutele väljastati oktoobris autoliisinguid suurimas mahus alates 2008.a suvest.  

 

 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Rahva Raamat otsib HULGIMÜÜGI TURUNDUSJUHTI

Rahva Raamat AS

02. märts 2018

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara