Jaemüügi kasv oktoobris veidi aeglustus

Kui septembris kasvas jaemüük aastases võrdluses 7%, siis oktoobris jaemüügi kasv veidi aeglustus.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2012. aasta oktoobris eelmise aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades 5%, teatas statistikaamet.

2012. aasta oktoobris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 374 miljonit eurot. Jaemüük tööstuskaupade kauplustes suurenes eelmise aasta oktoobriga võrreldes 6%. Müük suurenes enamikul tegevusaladel, vaid majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes oli jaemüük 6% väiksem kui eelmise aasta oktoobris. Nende kaupluste jaemüügi langusele avaldas osaliselt mõju eelmise aasta kõrge võrdlusbaas. Oktoobris suurenes enim jaemüük muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmetega, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega ning jaemüük apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes. Neis kauplustes suurenes jaemüük 2011. aasta oktoobriga võrreldes 17%.

Toidukaupade kauplustes jätkus jaemüügi kasvu aeglustumine. Kui augustis kasvas neis kauplustes jaemüük aastases võrdluses 6% ja septembris 4%, siis oktoobris oli kasv 2%. Nende kaupluste jaemüügi kasvu aeglustumisele avaldas mõju toidukaupade hinnatõusu mõningane kiirenemine oktoobris. Kui septembris oli toidukaupade aastane hinnatõus 4,4%, siis oktoobris 6,3%.

Võrreldes eelmise kuuga suurenes oktoobris jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 3%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal vähenes aga müük eelmise kuuga võrreldes protsendi võrra. 2012. aasta kümne kuuga (jaanuar–oktoober) suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes püvihindades 7,5%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli oktoobris 471,6 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis ligi 80%. 2011. aasta oktoobriga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 13%, eelmise kuuga võrreldes 2%.

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara