Selver: Liha ja ðaðlõkki osteti 125 tonni

Tänavused suurimad jaaniostud tehti 21. ja 22. juunil ning ebatraditsiooniliselt soe ja vihmavaba jaaniilm pani eestlased pühadeks tavatult suuri oste tegema. Mullu osteti 50 tonni liha ja ðaðlõkki, siis seekord 125 tonni, mis on kaks ja pool korda rohkem kui mullu. 

Ostud – liha, vorstid, õlu, köögivili, puuvili, salatid ja grillitarvikud – olid küll ootuspärased, aga kogused võrreldes varasemate aastatega märgatavalt suuremad. Liha ja ðaðlõkki osteti jaanipäeva eel 125 tonni, mis on kaks ja pool korda rohkem kui mullu. Erinevaid vorstikesi müüdi 35 tonni ning värsket kala 15 tonni. Väikejäätiseid osteti üle 100 000 tüki ning pakijäätist 10 tonni. Õlut müüdi ligi pool miljonit liitrit ning siidrit 70 000 liitrit. 

„Kui mullu oli jaaniaeg kahepalgeline pakkudes küll enne pühi päikest, kuid nõudes lõkke äärde suusariideid ja vihmavarju, siis tänavu oli kahtlemata ebatavaliselt soe ja kuiv ning kaupmehele tähendas see suurepärast jaanimüüki,“ kiitis Selveri keti juht Andres Heinver ilmataati ja tänas klientide lahkust. „Kui mullu osteti 50 tonni liha ja ðaðlõkki, siis seekord 125 tonni. Jaaniaja kohta osteti ka rekordkogus jäätist. Siiski võib rääkida ka ühest langusest – alkoholi osteti seekord pisut vähem kui mullu,“ lisas Heinver.

„Üha enam tehakse tervislikke valikuid - ostetakse köögivilja, eelistatakse vorstikestele liha ning grillvorstile toorvorsti, samuti valitakse pigem lahjasid alkohoolseid jooke,“ lisas Heinver. „Tuleb siiski tõdeda, et ostukorvi jõuavad eelkõige kampaaniatooted ning inimesed teevad ka jaanioste ratsionaalselt ja läbimõeldult.“

Populaarseimaks salatimaterjalideks olid tomat ja kurk, aga palju osteti ka erinevaid maitsetaimi. Tänavust kartulit osteti 30 tonni ning arbuusi 50 tonni. Puuviljast eelistati veel banaani, maasikaid ja viinamarju.

Jaanieelsed suurimad ostud tehti Järve, Pirita ja Keila Selveritest.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara