Baltikumis on veel ruumi kaubanduspindade kasvule

ruumi kaubanduspindade kasvule
Kaubanduskeskuse ehitus

Kuigi üldine tormijooks kaubanduspindadele arvatakse olevat vähemasti Lääne-Euroopas peatunud, on Baltikumis potentsiaali uute kaupluste sünniks veel küll.

AS Prisma Peremarketi arendusdirektor Mika Ylinen rääkis jaekaubandusele ning FMCG sektorile suunatud ECR Baltic Foorumil, et kuigi Lääne-Euroopas arvatakse uute kaupluste avamise buum - "the race for space" - läbi olevat ning pingutatakse üksnes diferentseerumise ning individuaalsete pakkumiste nimel, siis Baltimaades see kindlasti nii ei ole.

 "Vastupidi - väga palju uusi plaane uute kaubanduspindade osas on avalikustatud ja jaekaubanduse ruutmeetreid on elanike arvuga ja eelkõige ostujõuga võrreldes Baltikmis ikka ebaproportsionaalselt palju. See toob suure tõenäosusega kaasa vajaduse efektiivistada jaekaubandust tulevikus veelgi, ning ei saa välistada, et mõned väiksemad ja ebaefektiivsemad poed paratamatult turult kaovad," ütles Ylinen. Tihenev konkurents jaepindadel soodustab omakorda e-kaubanduse arengut, mis on kõige suurem "ohuallikas" senisele traditsioonilisele jaekaubandusele.

Osale arutelus

  • Kairi Oja, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara