29. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes võitis kasutajasõbralikuma e-poe tiitli?

Foto: Maarit Eerme
28. jaanuaril E-kaubanduse konverentsil „Kuidas parandada kliendikogemust e-kaubanduses“ anti kümnes kategoorias välja kasutajasõbralikuma e-poe aukiri ning valiti välja kõige kasutajasõbralikum e-pood.

Toidukaubad: Selver.ee

Selveri puhul toodi välja, et veebipoel olid head visuaalid, tootekirjeldused, kategooriapuus olid head filtreerimis- ja sorteerimisvõimalused ning kogu veebilehe navigatsioon oli väga hea. Žürii soovitas punast värvi vähemaks võtta ning esilehel ülespoole tuua ostu sooritamist meelitavad pakkumised. Soovitus katsetada muuta osta nupp lisa ostukorvi nupu vastu.

Sport, hobi ja lemmikloomad: Rahvaraamat.ee

Ainuke finaali pääsenud e-kauplus, kellel oli oma äpp. E-pood toimib väga hästi omni-channelina, kus veebipoest tellitud kaup saab loetud tundidega poest kätte. Veebipoe navigatsioon toimib väga hästi ka mobiilis.

Rõivad, jalatsid ja aksessuaarid: Jalatsipood.ee

Usalduse loomiseks on toodud välja klientide tagasiside ning see aitab mõjutada uusi kliente ostuotsust tegema. Väga hea veebipood, kus kõik on paigas ning tasub võtta eeskujuks. Lisaks oli Chati klienditeenindus väga kiire ja üks parimaid. Samuti toimub väga hästi omni-channelina, kus klient saab kaubale poodi järele minna ning vajadusel ka seal vahetada.

Lasterõivad ja –tarbed: Bredenkids.eu

Väga meeldiv klienditeenidus ja parim suhtlus e-maili teel. Nunnu ja omanäoline pood.

Kodutehnika, audio: SonyCenter.ee

Teeb head lisamüüki, kui oled toote ostukorvi lisanud. Tootepiltide kvaliteet, esitlus ja info rohkus oli kategoorias kõige paremini esitatud. Olemas ka lisa võrdlusesse nupp. Žürii soovitas siduda sonycenter.ee reaalse veebipoe aadressiga ning mitte suurelt reklaamida kaupluses toimuvat lõpumüüki, mis veebis ei kajastu.

Kodukaubad ja aed: Home4You.ee

Hea ja kiire sait, mis on oluline. Samuti pakub klientidele tasuta kauba transporti. Esilehele võiks tuua mõningad konkreetsed tooted, mis panevad kohe ostu sooritama.

Kaubamajad: Photopoint.ee

Väga kvaliteetsed pildid, mõnus disain ning hästi loetava suurusega tekstid. Mugav võimalus vaadata saadavust kauplustes. Meeldis, et otsing on väga jõuliselt esilehel kõige magusama koha peal välja toodud. Samuti on väga head kategooriad: päeva pakkumised ning populaarsed tooted – see kutsub ostma.

Ilu: Tradehouse.ee

Ostukorvi lahendus tarneviisi valimiseks mõnus. Tellitud tootega oli pakis kingituseks šokolaad.  Soovitused avalehel on väga head.

Tervis: Apteek.apotheka.ee

Vahva on see, et saab apteekri endaga veebilehel suhelda. Delikaatne check-out. Veebilehel on teenusepõhine pood – kus pakutakse vastavalt hooajale tooteid. Näeb väga hea välja.

Auto ja motokaubad: Alvadi.ee

Väga äge nišši veebileht, kuhu jõuavad inimesed, kes teavad, mis neil vaja on.

Kõige kasutajasõbralikumaks e-poeks kuulutati Rahva Raamat.

Kasutajasõbralikum e-pood valiti Eesti e-kaubanduse liidu liikmete hulgast ning žürii analüüsis finaali pääsenud 34 e-kauplust 8 kriteeriumi alusel. Vaata, kes olid finaalis SIIT.

E-poe kasutajamugavus erinevatel seadmetel (mobiil, tavaarvuti, tahvelarvuti) Üldine disainÜldine kasutusmugavus/loogikaKättetoimetamise ja tagastamise info leidmise lihtsus ja selgusKlienditeenindus telefoni/chati/emaili teel, vastamise kiirusToodete presenteerimise kvaliteet (fotod, eri vaated, jne)Ostuprotsessi kiirus/mugavus (kui palju väljasid on vaja täita, jne)Veebipoe kasutamise kiirus

Lisaks tehti igast finaali pääsenud e-poes testost, mis hiljem tagastati.

Thomas Gronne
Foto: Maarit Eerme
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757