17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasvav postipakiturg toob uued pakiautomaadid

Itella SmartPOST OÜ müügi- ja turundusjuhi Alice Vergi
Foto: Toomas Volmer
Itella SmartPOSTi 2018. aasta esimese kvartali eraisikutest klientide pakimahud kasvasid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 15% ning äriklientide pakimahud 21%. Tänavu kolmandas kvartalis plaanib Itella Estonia kasvavate mahtude paremaks teenindamiseks avada üle Eesti mitmeid uusi pakiautomaate.

“Tarbijate jätkuvalt kasvav huvi e-kaubanduse vastu on üles äratanud kaupmehed, kes ei soovi kiiresti liikuvast rongist maha jääda – näiteks viimase kahe aastaga on meie võrgustikku kuuluvate e-poodide arv suurenenud neljandiku võrra. Siseriikliku ambitsiooni kõrval on tunda ka huvi välisturgudele laienemise vastu,” ütles Itella Estonia müügi- ja turundusdirektor Alice Vergi. Kohalike e-kaupmeeste äritegevuse Euroopasse laiendamise lihtsustamiseks avas Itella aasta alguses koostöös partneritega 43 000 pakipunktiga suure osa Euroopat katva võrgustiku.

E-kaubanduse jätkuvalt hoogsa kasvuga paralleelselt on Vergi sõnul põhjust rääkida ka m-kaubanduse hiilivast eduloost. Viimased paar aastat on näidanud, et nutitelefone ja tahvelarvuteid kasutatakse ostude sooritamiseks varasemast oluliselt rohkem. “See omakorda esitab kaupmeestele konkurentsis püsimiseks järjekordse väljakutse: tuleb olla kättesaadav igal ajal ja igas seadmes,” lisas Vergi.

Kasvavate pakimahtude sujuvamaks teenindamiseks plaanib Itella Estonia avada tänavu kolmandas kvartalis üle Eesti mitmeid uusi pakiautomaate. Uute automaatide asukohtade kaardistamisel vaadatakse seniste automaatide täituvusi, hinnatakse prognoose ning võetakse arvesse ka klientide soove ja tagasisidet.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757