Autor: Kristjan Anderson • 19. mai 2023

Selveri äriarvestuse juht: kaupmehed on koos klientide ja töötajatega hindade kallinemise haardes

Kui kaupmees täna hindasid tõstab, siis on see viimane õlekõrs paari aasta eest saavutatud kasumlikkuse tasemeni tagasi jõudmiseks. Seda ei saa meile kuidagi pahaks panna, kirjutab Selveri äriarvestuse juht Kristjan Anderson.
On ekslik arvata, et hinnakasv on toidutootjatele ja kaupmeestele meeltmööda, kirjutab Selveri äriarvestuse juht Kristjan Anderson. Pilt on illustreeriv.
Foto: Andras Kralla

Eesti otsib põhjust kiirele hindade kasvule. Kui kogu hinnakasv näitab viimastel kuudel aeglustumise märke, siis hindade kasvu vedajana on pildile jäänud jätkuvalt kiiresti kasvavad toidukaupade hinnad. Aprillikuu kasv +23,4%. Võrdluses kaks aastat tagasi aprilliga on toidukaubad kallinenud üle 40%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757