Gerli Ramler • 27 august 2013

CM: Saaroinen pakub suurköökidele võimalust säästa aega, raha ja vaeva

Saarioinen aitab Eesti toitlustusasutusel tagada stabiilse kvaliteedi ja säästa raha nagu seda tehakse Põhjamaades.  

Saarioinen Eesti OÜ HoReCa sektori müügiesindaja Taavi Rehepapi sõnul valmistab Saarioinen jaetarbijate kõrval tooteid ka suurköökidele. „Õigupoolest on Saarioinenil see kogemus olemas ligi 60 aastat, sest algselt vaid suurtarbijatele mõeldud tootmisest selekteerisid välja jaeklientide poolehoiu pälvivad tooted,“ selgitas Rehepapp.

Saarioneni kontsernis moodustab HoReCa sektor täna umbes kolmandiku kogu müügitulust, kuid Eesti osakaal on oluliselt väiksem. „Eestis on turg veidi teisiti jagunenud kui Põhjamaades, sest siin pole suurköökide valdkond nii tugevalt välja arenenud.  Põhjamaades ja mujal Euroopas on tehnoloogiliselt enam mõeldud toitude soojendamise ja kiire klienditeenindamise peale ning HoReCa valdkond on tunduvalt rohkem ketistunud,“ selgitab Rehepapp.

Ta lisab, et eks see tuleneb Põhjamaade ja muu Euroopa majanduslikust mõtlemisest ehk kulude kokkuhoiu nimel ei tehta mööndusi mitte toote kvaliteedile,  vaid valikule. Tööjõukulu on kallis ning toitlustusasutustel pole mõtet pidada mitut tipp- ja madalama astme kokka, vaid võimalusel tellitakse näiteks supipõhjad ja valmissegatud kastmed tootjatelt sisse ning peakokk tegeleb tükeldamise ja hakkimise asemel maitsestamisega. Samuti kulub hiljem vähem aega nõudepesule, pisemad on materjalide kulud ning kulutused tööjõule. Sageli lihtsalt on mõistlikum lasta mingid asjad enda eest ära teha!

Saarioinen Eesti toodab palju Soome suurköökidele: alates suppidest ja kastmetest, lõpetades pannkookide, salatite ja vormiroogadega nagu lasanje, kartulid mitmes variatsioonis ning pudrud. Suurpakendid on reeglina 2,5-3kilogrammised.

„Võin kinnitada, et suudame ära katta kogu restorani päevamenüü: supid, peotoidud salatiga ning magustoidud,“ lausub Saarioinen Eesti müügijuht Raimo Reiner. „Köökidel, kellele seda pakume, pole muud muret, kui toit sooja panna. Ja tunda mugavust saada kõik ühest kohast.“

Reineri hinnangul on ka Eestis jõudmas kätte aeg, kus ohutu, kvaliteetse ja stabiilse maitsega valmistoidu ja poolfabrikaatide pakkumine jõuab toitlustusasutustesse, lasteaedadesse ja koolidesse, välistades toitude aeganõudva ja majanduslikult kulukama kohapeal valmistamise.

„Eestlased on harjunud tegema kõike ise, aga iga isetegemine maksab alati rohkem, võtab oluliselt rohkem aega ja mis seal salata – ka kvaliteet on sageli kõikuvam,“ loetleb Rehepapp. „Oluliselt mugavam ja lihtsam on kasutada toodet, millega pole muud teha kui soojendada. Eks niikaua, kuni tööjõukulud ja toidutegemisel tekkivad kaod omanikku ei pitsita, ei pane see ka toidutegijaid mõtlema.“ 

Saarioinen Eesti OÜ-s töötab 140 inimest. Ettevõtte Rapla külje all asuv 6000-ruutmeetrine tehas võimaldab toota kuni kuus miljonit kilogrammi erinevaid valmistoite aastas, mida Eestis müüakse kaubamärgi all Mamma. Saarioinen Eesti OÜ omanikuks on Soome toiduainekontsern Saarioinen OY.

http://www.saarioinen.ee

 

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700