28. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GoWorkaBit pakub ajutises tööjõupuuduses ettevõtelele tõhusat ja kiiret lahendust

Ettevõtetes tuleb ikka ette olukordi, mil töömaht ootamatult suureneb ning mõneks tunniks, paariks päevaks või nädalaks on vaja ruttu leida tubli abiline näiteks klienditeenindusse või laotööle. Lihtsa ja efektiivse lahenduse pakub veebirakendus GoWorkaBit (GWB), andes tööandjatele võimaluse väga kiiresti leida lisatöötajaid just soovitud perioodiks.

„Oleme kõik puutunud kokku olukordadega, kus tuleb ette lisatöid või inimesed jäävad haigeks. Et firma teeninduskvaliteet ja tootmisefektiivsus piisava hulga inimeste puudumisel ei langeks, on täna GWB näol olemas lahendus leida inimesed, kes töö õigeks ajaks ära teevad,“ selgitab GWB üks asutajatest, Gerli Veermäe.

Ta toob näiteks, et sageli lahendatakse selliseid olukordi nii, et mõni kõrgepalgaline töötaja või juht teeb lisatööd ise ära, kuigi kuluefektiivsem oleks lihtsalt endale ajutiselt vastav spetsialist palgata. „Tagasisidele toetudes võime täna julgelt väita, et tänu GWBle saavad meie klientidel kõik tööd tehtud ning see hoiab ettevõtte väärtuseid ning personali. Samuti on lühiajalisi töötajad kasutades palju lihtsam toime tulla hooajalisusega, mida paljudel ettevõtetel tuleb ette isegi nädala lõikes, kus nädalavahetused on märksa suurema koormusega tööpäevad kui nädalasisesed päevad.“

Lühiajalistele projektidele tööjõu leidmiseks loodud tööportaali GWB kasutamine hoiab tõhusalt kokku ka aega, sest uute inimeste otsimine on väga ajakulukas tegevus. GWB puhul on aga juba kogu töötaja otsimise turundus ja taustauuring tehtud ning sisestatud tööpakkumine jõuab kohe õigete inimesteni. Samuti pole vaja tegeleda bürokraatiaga nagu maksuametis töötajate registreerimine, lepingud, palkade arvutamised ja maksmised – teenuse kasutamise eest saabub personalifirmalt üks arve ja see on kõik.

LHV personalijuht Häli Õigus on kasutanud GWB teenust olukordades, mil on kiiresti vaja asendust – näiteks töötaja haigestumise, koolikohustuste või muul põhjusel eemal olemise ajaks. Üldjuhul on abi olnud tarvis sekretäri/büroojuhi asendamisel, et võtta üle vastuvõtusekretäri osa tema tööst.

„Lühiajalistele töötajatele oleme teinud hommikul sissejuhatuse ja selgitanud ülesandeid, tutvustanud töötajaid ning korrust. Ajutisel töötajal on kindel kontaktisik, kelle poole murega pöörduda. Ühel-kahel päeval mõnd töölt eemal olevat töötajat asendades on tavaliselt kõigil puuduva töötaja tõttu kiire ja seetõttu on oluline, et GWB töötaja on julge ja kiire kohaneja,“ sõnab Õigus, lisades, et ootamatute asendusvajaduste puhul on abi olnud tõesti kiire ja asjalik.

Riina Gross on joogaõpetaja, kes registreerus GWB kasutajaks puhtast huvist leida põnevaid tööampse, laiendada oma silmaringi, saada uusi tutvusi ning kasvada läbi kogemuste. See on tal enda sõnul igati õnnestunud. „Minu erialaks on tegelikult kommunikatsioon ja suhtekorraldus ning tänu võimalustele siin ja seal assistendina kätt harjutada olen saanud õppida ja kõrvalt vaadata, kuidas näiteks on erinevates ettevõtetes suhtlus paika pandud ning milline on nende sisepilt."

Ta kiidab, et on sattunud väga vahvatesse kollektiividesse ning side nii mõnegi ettevõttega on jäänud kestma ehk siis ta on seal juba mitu korda asendustöötajana käinud. „Minu jaoks on GWB nagu väike abimees leidmaks uusi põnevaid tuttavaid ja elavdada oma tööelu. Mulle meeldib, et sealses andmebaasis olek ei kohustata mind millekski – ise valin, millal ja kas tahan töötada.“

Ajujahi konkursilt tuule tiibadesse saanud GWB ühendab tööotsijad ja tööpakkujad reaalajas toimiva rakenduse kaudu, lahendades ettevõtete jaoks mure leida lühikeseks ajaks konkreetse töö peale inimesi ning juhutöid otsivate inimeste probleemid selliseid võimalusi saada. Nii soovivad näiteks üliõpilased vahel kooli kõrvalt taskuraha teenida.

Täna on GoWorkaBitis registreerunud üle 31 000 tööotsija, kellest 46% omavad kogemust klienditeenindajana, 29% on olemas töökogemus müügi- ja promotsioonivaldkonnas ning 25% laos. 55% neist ei saa õpingute tõttu täiskohaga töötada ning 62% soovivad töötada erinevates kohtades, et saada uusi kogemusi. Tööandjad on hinnanud läbi GWB veebirakenduse leitud töötajate kvaliteeti viiepallisüsteemis hindega 4,5. Keskmine aeg, mil tööandjad on endale sobivad töötajad leidnud, on 4 tundi.

www.goworkabit.ee

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757