Autor: Evelyn Lume • 5. juuni 2019

Väljapaneku parendamine ja korrashoid jookide kategoorias

Rikkaliku väljapanekuga joogiriiul on kaupluste üheks suurimaks tõmbenumbriks ning käibenumbrite tõstmiseks on kauplustel aga tarvis hoida mitmekülgset joogivalik kliendi jaoks organiseeritud ja arusaadavalt. Rootsi päritolu suurtootja HL Display pakub siinkohal jaekauplejatele päris mitmeid häid lahendusi.
Rotoshelf Haapsalu RIMI

Korrektne väljapanek ja selle korrastamise lihtsus on jookide kategooria puhul väga oluline. Tooteriiuli esirida ei tohiks kunagi tühjaks jääda, eriti tähtis on see lühema säilivusajaga toodete (värsked mahlad, smuutid jne) puhul, kus tuleb järgida FIFO põhimõtet. Vahendid, mis aitavad poe personalil väiksema ajakuluga riiuleid korrastada, on investeering mitmel tasandil.

Pöörlev riiul, mis tagab täiusliku esirea

RotoShelf™ on patenteeritud lahendus toodete lihtsamaks haldamiseks, mis säästab energiat ja vähendab oluliselt tooteriiuli taastäitmiseks kuluvat aega. 360° pööratav konstruktsioon on oma valdkonnas tõeline game changer, mida saab paigaldada erinevat tüüpi kappi või jahekappi, nii ustega kui ka ilma. Pöörates pöörduvad korraga kõik riiulid ja tooted paigutatakse jagajate vahele, kus joogipakendid reastuvad raskusjõu abil. Sobib eriti hästi taganttäidetavatesse külmikutesse, kus varasemalt paigutatud tooted on seega alati eespool.

Silmapaistva Rotoshelf™ süsteemi abil on võimalik kasvatada nii toodete üldist läbimüüki kui ka impulssostude arvu. Eriti sobilik just plast- ja klaaspudelitele ja purgijookidele.

Roller Track mahlariiulid, Redi keskus

Riiulivalmis raskusjõul toimiv süsteem

Sarnaselt pööratavale riiulisüsteemile säästab Roller Track™ tööjõu kulusid ning parandab toodete laoringlust. Seda on kiire ning lihtne paigaldada ja eraldi hooldust see ei vaja. Lahendus seisneb kalde alla paigutatud rullikplaatidest, millelt tooted rulluvad automaatselt riiuli esiotsa. Kui riiulit kallutada ei saa, saab plaate kasutada ka kaldeta tasapinnal lisades juurde tõukurid.

Parandab suuresti kättesaadavust kõrgematelt tooteriiulitelt. Turvalisuse huvides saab riiuli nurga ka sulgeda ning vastavalt pakendile võib kaldenurka parema liikuvuse saavutamiseks muuta. Toodud meetodi eeliseks on universaalsus ehk seda on võimalik rakendada põhimõtteliselt kõikide joogipakendite korral.

Facer veiniriiulis, Tesco

Tooterida sirgeks ühe tõmbega

Lihtne, ent geniaalne ja ajasäästlik lahendus riiulite jooksvaks korrastamiseks kogu päeva jooksul.

Facer™ raamistik paigaldatakse otse riiulile ning detailide varjamiseks paigaldatakse riiuli servale spetsiaalne esiliist. Raamistik on laiuses reguleeritav ja tooterida saab korrigeerida, kergitades raami esiserva ja raami libistades tagumisi tooteid ettepoole tõmmates.

Facer™ raamid vähendavad riiuli ületäitmise ja klaaspakendis toodete kahjustamise ohtu ning neid saab kasutada peaaegu igas kategoorias.

Ostjad otsivad inspiratsiooni

Uuringud näitavad, et näiteks alkohoolsete jookide puhul kaldub enamik ostjaid pigem valikuga otse tooteriiulil tutvuma kui tegema eelnevalt kindlaksmääratud valikut. Seega on klientide suunamine antud keskkonnas võtmetähtsusega ning selle segmendi kaubamärgid keskenduvad suuresti köitva kogemuse loomisele valgustuse, värvide ja isegi digitaalsete ekraanide jms abil.

Jookide riiul Ad'Lite LED valgustusega

Müükide suurendamiseks lisage valgust

Ad'Lite ™ on mugav plug & play riiulivalgustus, mis aitab suunata tähelepanu konkreetsele riiulile või väljapanekule. Paremini valgustatud tooted paistavad teiste seast silma ning neid tajutakse ostja poolt ka väärtuslikumana.

Ad'Lite ™ on disainitud vastupidava ja minimalistlikuna, tagades samas kvaliteetse ja tugevaima võimaliku valgustuse. Tänu väikesele energiatarbimisele on leedvalgustus ökonoomne ja keskkonnasõbralik. Ka hooldusvajadus on minimaalne ning leedlampe on võimalik kohandada mitmesugustele kasutusaladele, sealhulgas kasutatav väga madalatel temperatuuridel. Ad'Lite ™ LED kiirgab minimaalset soojust ja UV-kiirgust, mistõttu on see sobiv variant ka temperatuuritundlikele toodetele (nt kosmeetika ja ravimid). Süsteemi on lihtne paigaldada ja selle eluiga on kuni 50 000 kasutustundi.

HL Display Group on Rootsi päritolu juhtiv rahvusvaheline ettevõte, mis pakub turunduse ja müügikoha kommunikatsiooniga seotud tooteid ja teenuseid. HL Display kaubanduslahendused aitavad kaupmeestel tõsta müüke, säästa tööjõukuludelt, luua erinevust ja vähendada jäätmeid.

HL Display ametlik partner ja toodete edasimüüja Eestis on Meediagrupi OÜ.

Tellimine ja lisainfo

Tjorn Treu

HL Display tootejuht

[email protected]

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757