Autor: Omniva • 15. detsember 2021

Omniva valmistub jõuluhooajaks kiirema tarne ja laieneva pakiautomaatide võrguga

Omnivat läbivad pakimahud näitavad, et pakkide tellimise kõrghooaeg on kohal. Omniva operatsioonide juht Evert Rööpson selgitab, milliseid ettevalmistusi tehti järgmise pakimahurekordi ootuses.
Foto: Omniva

Lisaks planeeritud hooajalistele töötajatele ja täiendavatele tööampsajatele korraldas Omniva jõuluhooajaks ümber ka tavapärase pakitarne, et paremini vastata üha kasvavatele mahtudele. „Kuna suurte pakimahtude aeg on käes, siis hakkasime juba praegu populaarsemates asukohtades pakiautomaate täitma mitu korda päevas ning vajadusel ka pühapäeviti. Ehk aasta viimastel kuudel liigutame pakke seitsmel päeval nädalas ja sisuliselt 24 tundi ööpäevas,“ ütles Rööpson. Omnival on sel aastal ka ambitsioonikas jõululubadus: kõik pakiautomaadi saadetised jõuavad saajani järgmisel ja kullersaadetised ülejärgmisel päeval. 22. detsembril pakiautomaati pandud saadetised jõuavad sihtkoha pakiautomaati hiljemalt 23. detsembril ja 23. detsembril täidame automaate niikaua kuni viimane pakk endale koha leiab.

Rekordite purustamise aeg

Kui tavapäraselt on pakkide hulk kasvanud 20-30% aastas, siis viimased aastad on see kasv olnud koroona tõttu veelgi suurem. Sarnast kasvutempot on näha ka lähiaastatel. Möödunud aasta jõulud lõid pakimahurekordeid, mis omakorda ületati juba käesoleva aasta kevadel kui Covid-19 piirangute valguses olid poed ja kaubanduskeskused taas suletud. Rööpsoni sõnul tuldi neil perioodidel tänu põhjalikule planeerimisele ja täiendavatele meetmetele toime ilma suuremate viivitusteta.

Jõuludele läheb Omniva vastu laiendatud pakiautomaadivõrgustikuga. „Loorberitele puhkama jääda pole plaanis ning detsembris lisandub nii uusi asukohti kui ka laiendame olemasolevaid automaate. Kõike seda selleks, et olla paremini valmis uueks pakimahurekordiks,“ selgitas Rööpson. Hetkel sujub pakkide väljastus kenasti ja ilma viivituseta – valdav osa eestisiseseid saadetisi jõuab saajani juba järgmiseks päevaks.

Mitu pakki ühes kapis – mugav ja efektiivne!

Klientide mugavamaks teenindamiseks võttis Omniva Baltikumis kasutusele uue lahenduse, millega saab ühe inimese mitu tellitud pakki ladustada ühte pakiautomaadi kappi. Omniva enda arendatud uuendusest võidavad enim kliendid, kes tellivad sagedamini: uuenduse tulemusel saab klient korraga oma mitu pakki mugavalt kätte ilma, et tarneaeg sellest pikeneks. Uus lahendus rakendub siis, kui kliendile saabub pakk, kuid samas automaadis on teda juba ees ootamas veel välja võtmata pakk. Võimalusel ladustatakse uus pakk varasemaga ühte kappi ja sama uksekoodiga, mille sisestamisel annab pakiautomaat teada, et ühes kapis on mitu pakki. Pakiautomaatide efektiivsem kasutus võimaldab Omnival pakke kiiremini kohale toimetada, mis on eriti oluline kiirel jõuluhooajal.

Omniva pakiautomaatide eelised

Omniva pakiautomaadid on ligipääsetavad kellaajast ja nädalapäevast sõltumata, need asuvad õues, kus inimesi on vähem ja nakatumise risk on madalam. Pakiautomaatide puutetundlikke ekraane puhastataks regulaarselt, kuid automaati saab kasutada ka ilma ühiskasutatavate pindadega füüsiliselt kokku puutumata: Omniva pakiautomaadi ekraan toimib ka kinnastega ning kõikides automaatides saab tasuda kontaktivaba viipemakset.

Vaata lähemalt, kuidas Omniva saab kaasa aidata sinu e-äri kasvule >>

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757