Autor: Productinfo24.ee • 13. mai 2022

Pakendiaruandest ja mitte ainult

Pakendiaruanne – vajalik, aga paljudele ettevõtetele tüütu kohustus.
Pakendiaruande koostamine on kõikidele ettevõtetele kohustuslik tegevus

Pakendiettevõtja on kohustatud kokku koguma ja taaskasutama tema poolt Eesti turule lastud kaupade pakendeid ja pakendijäätmeid vastavalt seaduses sätestatud määradele ning kandma sellest tulenevad kulud. Nii määrab seadus.

Sajad ettevõtted peavad selleks püüdlikult arvestust materjalide liikide kohta ja esitavad perioodilisi aruandeid. Paljudele on see nii koormav, et tundub efektiivsem teenusena sisse osta. Avalik saladus on ka see, et ega need pakendiaruanded oma täpsusega ei hiilga ning üldine vajadus on liikuda täpsema pakendiinfo kogumise suunas.

Kõik andmed on olemas

Mõnikord võib pakendiaruande koostaja jaoks olla üllatuseks, et ka kolleegid müügiosakonnast peavad iga taseme pakendiinfot – üksiktoode, transpordipakend, alus – saatma jaekettidele. Ketid küsivad seda väga üksikasjalikult, kuni materjaliklassideni välja ja koos märkega, kui tegemist on taaskasutatava materjaliga. Paljudel toodetel on mitu pakendimaterjali, nende õigesti kirjeldamine nõuab süvenemist ja täpsust.

Just selleks ongi Productinfo24.com keskkond, kuhu kõik tooteandmed sisestatakse üks kord, et neid siis kasutada kõikjal, kus vaja. Pakendiandmed on meil hästi süstematiseeritud ja vastavalt Euroopa Komisjoni määrusele 97/129/EC.

Productinfo24.com-st automaatne pakendiaruanne

Meile meeldib efektiivseid lahendusi leida. Pakenditesse puutuv just selline ongi. Teie tooteandmed on P24-s juba olemas. Meie teeme vajalikud seosed ja teie lihtsalt ekspordite oma tooted pakendiaruande vormile.

Automaatne pakendiaruanne on üks P24 tasulise paketi võimalustest.

Laiem pilt ehk kuidas õiged pakendiandmed aitavad kaasa rohepöördele

Igal pakendatud tootel on olemas triipkood, see on nagu kodanikul isikukood, millega on seotud üksikasjalik info. Kõik oluline lihtsalt ei mahu pakendile ära ja olgem ausad – väikese kirja ja tähiste lugemine nõuab ka eriettevalmistust. Sellesama triipkoodi alusel saab jälgida oma tarbimist, toitumisalaseid mõõdikuid, luua ostunimekirja, võrrelda ostukorvi maksumust, aga ka sorteerida pakendeid.

Nii saab näiteks taaskasutatavad materjalid eristada muust pakendist juba nende tekkimise kohas ehk tarbija kodus. Skaneerite lihtsalt triipkoodi ja tarbimisäpp ütleb, mida täpselt antud pakendiga tuleb teha. Pakendite sorteerimise uus tase.

Teadlikum tarbija, täpsem prügisorteerimine kodus, efektiivsem taaskasutuse korraldus – see on meie kõigi ühine eesmärk.

Productinfo24.com eesmärk on automatiseerida müügimeeskondade tööd müügikanalitega suhtlemisel ning pakkuda paremaks müügitööks kvaliteetsemat infot, täpsemaid mõõdikuid, kiiremat analüüsi ning mis kõige tähtsam - rohkem aega sisuliste küsimustega tegelemiseks.

Rohkem infot:

Tiina Aas

5048468

[email protected]

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700