Autor: Hansab AS • 29. märts 2023

Euroshop 2023 järelkajad

26.02-02.03.2023 toimus Düsseldorfis üks suuremaid kaubandusmesse, mida korraldatakse iga kolme aasta järel. Seekordne mess oli esimene suur Covidi- järgne sündmus, mistõttu valdkonnaspetsialistide huvi taas kokku saada oli kindlasti suur. Oma lahendusi tutvustas üle 1 800 eksponendi 55-st riigist ning messi külastas 81 000 inimest 141 riigist.

Kui võrrelda kolme aasta taguse sündmusega, siis võib kokkuvõtlikult öelda, et paljud siis esmakordselt esitletud lahendused on saanud oluliselt küpsemaks ning toona näidatud prototüüpidest on saanud turukõlbulikud lahendused. Samas võiks öelda, et tehnoloogiliste kaubanduslahenduste võtmes on suured trendid jäänud sarnaseks. Jätkuvalt on võtmesõnadeks protsesside automatiseerimine, omnichannel strateegiate rakendamine ja andmete nutikam ärakasutamine targemate juhtimisotsuste langetamiseks ning võib oodata, et võidujooks nende teemade osas jätkub ka järgnevatel aastatel.

Messil oli esindatud ka arvukalt Hansabi koostööpartnereid, kes enda uudiseid tutvustasid. Elektrooniliste hinnasiltide tootjad Pricer ja SES-imagotag tutvustasid uusi neljavärvilisi e-paberi tehnoloogial töötavaid silte, mis lisanduvad tootevalikusse käesoleva aasta jooksul. Samuti pannakse rõhku elektrooniliste hinnasiltide süsteemile lisandväärtust andvatele tehnoloogiatele, nagu kampaaniapindade atraktiivsust tõstvad videosiinilahendused, aga ka kaamerapõhised riiulite monitoorimislahendused, mis suudavad tuvastada tühjad riiulikohad ning teavitada kaupluse personali riiulite täitmise vajadusest.

Kaubakaitselahendused on jätkuvalt aktuaalne teema, eriti keerulisemates majandusolukordades. Nii Cross Point kui Amersec esitlesid uusi RFID tehnoloogial töötavaid lahendusi, mis oodatavasti järgnevatel aastatel rohkem tooni hakkavad andma. Cross Point esitles täiesti uut tootepõlvkonda koos uue tarkvaraplatvormiga, mis annab senisest veelgi parema tööriista kaupluste efektiivseks juhtimiseks.

Rahakäitlustehnika tootjad tutvustasid samuti uusi, protsesse efektiivistavaid lahendusi. Glory tutvustas uut CI-X tooteseeriat ning näitas ka Acrelec iseteeninduskioskeid. CIMA näitas uut nutikate deposiitseifide perekonda, mis on sobilikud kohtadesse, kus ruumiga ei ole priisata. Paycomplete esitles uut sularahamoodulit sisaldavat iseteeninduskioskit ning front office raharinglusseadet.

Hansabi partneritest olid messil esindatud veel Aranet, Axis, Evolis, KEBA, Modern Expo, Selfly Store, Leddex jt.

Rohkem infot:

Ott Viirmann

Hansab AS kaubanduslahenduste valdkonnajuht

[email protected]

Telefon: +372 5667 8657

www.hansab.ee

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757