16. mai 2023

ID-kaart sooduskaardina kaupluses: praktilised lahendused kaupmehele

Eesti inimeste rahakotis on erinevate kaupluste ja spordiklubide kliendikaardid, ühistranspordi kaardid, pangakaardid ja juhiload. Enamik eestimaalasi omab aga ID-kaarti, mis võiks asendada kõiki teisi soodus- ja maksekaarte.
Foto: Robi Zuts

ID-kaart on kõige laiemate kasutusvõimalustega digitaalne dokument. Lisaks sellele, et tegemist on füüsilise isikut tõendava dokumendiga on see veel ka digitaalne isikutuvastusvahend, allkirjastusvahend, digi-ID ja muidugi ka kliendi- ning sooduskaart.

Millised võimalused on aga kaupmehel ID-kaardi kasutusele võtmiseks soodus- või maksekaardina pakkumaks kaasahaaravat lojaalsusprogrammi?

Siinkohal tutvustame kolme erinevat lähenemisviisi Astro Balticsi poolt arendatava NOOM majandustarkvara võtmes.

Miks rakendada ID-kaarti kui sooduskaarti?

Peamiseks põhjuseks on selle kasutamise lihtsus ja mugavus kliendile.

Suur osa inimesi kannab ID-kaarti endaga alati kaasas ning ettevõte ei pea ise nende trükkimise eest vastutama. Ära jäävad ka tavapäraste kliendikaartide tootmisega seotud ja tarkvara uuendamis- ja seadistamisvajadused.

Lisaks tasub mainida, et ID-kaart on turvaline ja usaldusväärne sooduskaart, mis elimineerib pettuste ja väärkasutuse riskid.

Kliendi jaoks on uue lojaalsusprogrammiga liitumine kiirem ja mugavam, sest ära jäävad käsitsi täidetavad ankeedid.

ID-kaart kui maksevahend

Kaupmees saab võtta kasutusele ID-kaardi kui krediitkaardi ja pakkuda eraisikutele krediiti. See annab kasutajale mugavuse ja eelise, et nii sooduskaart kui ka maksevahend on kaks-ühes.

Eraisiku krediitkaart on ID-kaardi põhine intressivaba, lepingutasuta maksekaart, millega saab klient tasuda kaupade ja teenuste eest. Krediidi ülempiiri saab kaupmees seadistada kliendipõhiselt.

Tegemist on sobiliku lahendusega nii era- või ärikliendile. See võimaldab kaupa kiiremini väljastada, tasuda mugavalt üks kord kuus ning makmiseks piisab vaid ID-kaardist.

Kuu- ja mitmekorrakaardid või virtuaalne raha ID-kaardil

Täiendavalt makse- ja sooduskaardi omadustele on ID-kaardile võimalik laadida näiteks pääsmeid ja kuukaarte. See tähendab, et spordiklubid ei pea eraldi väljastama kaarte, pabereid või käepaelu, mis kliendil võivad koju ununeda, vaid saavad kontrollida pääsmete või lojaalsusprogrammi kehtivust otse ID-kaardilt.

Lisaks võimaldab ID-kaardiga seotud lojaalsusprogramm pakkuda klientidele soodustuste asemel hoopis virtuaalse raha kogumise võimalust, mida ka täna paljud ettevõtted kasutavad.

Cloudicsi mobiilirakendusega on võimalik tankida enam kui 170 tanklas üle Eesti.

ID-kaart kui makse- ja sooduskaart mobiilirakenduses

Eelnevalt kirjeldatud krediitkaardi lahendus võimaldab võtta ID-kaardi kasutusele kaks-ühes soodus ja maksekaardina.

See tähendab, et kasutades näiteks Cloudicsi mobiilirakendust auto tankimiseks, piisab kasutajale vaid ühe kaardi lisamisest rakendusse ning tankides rakenduvad soodustused automaatselt.

Sellisest nutikast lahendusest saavad kasu lõigata kõik erinevad kaupmehed olenemata nende tegevusvaldkonnast.

ID-kaardi põhise lojaalsuskaardi abiga turunduskampaania kaasatuse tõstmine

ID-kaardi kasutamine kampaaniasse registreerimiseks muudab protsessi kliendi jaoks kiiremaks ja turvalisemaks. Piisab vaid sellest, et ID-kaart sisestatakse makseterminali.

Klient ei pea täitma küsimustikku ega ankeeti, eemaldatakse andmete sisestusvead, mis tähendab omakorda kõrgemat kaasatust kampaaniasse.

Lisaks annab see võimaluse klienditeenindajale otsemüügiks ehk töötaja saab tehingu käigus kliendile välja pakkuda kampaanias osalemise võimalust.

Astro Balticsi iseteeninduskassa Lõunakeskuse Oomipoes.

Boonus: ID-kaardi registreerimine tava- või iseteeninduskassas ja ühildamine iseteenindusfunktsionaalsustega veebis

Astro Baltics on välja töötanud iseteeninduslahendused, mis võimaldavad kliendil registreerida oma ID-kaardi lojaalsuskaardiks ka iseteeninduskassas. Sellega tehakse lojaalsusprogrammiga liitumine kliendi jaoks eriti mugavaks ja lihtsaks.

See säästab klienditeenindaja aega ning pakub kliendile mugavat võimalust talle sobival ajal. Lisaks on iseteeninduskassades võimalik kliendil ise uuendada oma andmeid.

Kui ettevõte pakub e-poe või iseteenindusfunktsionaalsusi veebis, saab ID-kaardi toe siduda ka nende lahendustega: nii muutub kliendi arvamuse, tarbimismustrite ja tagasiside kogumine veel lihtsamaks.

Kui soovite luua lihtsasti kasutatava, mugava ja kasumliku lojaalsusprogrammi, siis võtke ühendust Astro Balticsiga.

Astro Baltics loob terviklikke majandustarkvara lahendusi aastast 1998. Astro Balticsi pakutavad NOOMi tarkvaralahendused on iga päevaselt kasutuses Eesti apteekides, kütusetanklates, tööstusettevõtetes, jaemüügikettides, majutusasutustest, kaubanduskeskustest ja igal pool mujal.

Saatke päring kontaktivormi kaudu siit või võtke ühendust [email protected] või telefonil 628 0000.

Vaata ka www.astrobaltics.eu

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757