Autor: Alledem OÜ • 13. veebruar 2024

Õige veinikülmkapp tagab kvaliteedi ning aitab säästa raha

Veinikaupmees või sommeljee soovitab õhinal veini, aga kui märjuke loksub lõpuks pokaalis, selgub, et see ei kõlba kuhugi. Pettumus, mida on paljud kogenud. Mis siis valesti läks? Kas maitsemeeled on tõesti sedavõrd erinevad? Tegelikult on põhjus tihti märksa proosalisem: väärt veini on hoitud valedes tingimustes.

Nii nagu prillid käivad karpi, auto garaaži ja moosid sahvrisse, tuleb ka veine hoida õiges keskkonnas: veinikülmkapis. Sest vaid siis, kui säilitustingimused on soodsad, jõuab vein pokaali just täpselt sellisena, nagu veinimeister seda plaanis.

Liebherri veinikülmkapid ei jää grammigi alla ühelegi veinikeldrile: temperatuur on läbivalt stabiilne, niiskustase ideaalne, veinid on kaitstud nii UV-kiirguse, vibratsiooni kui ka lõhnade eest. Viimased toimetab külmkapist välja aktiivsöefilter, andes tagatipuks veel märkugi, kui aeg on küps filtrit vahetada.

Saksa kvaliteet oma tuntud headuses

Kui paljud asjad siin elus on ajutised, siis Saksa tehnika kvaliteet on nähtus, mille peale saab alati kindel olla. Kõik, mida see ligi poole sajandi pikkuse kogemusega pereettevõte toodab, on loodud ajas kestma. Küsimus pole ainult tehnoloogia viimases sõnas ja ajatus disainis, mis passib sama hästi hubasesse kodukööki, peenesse restorani või moodsasse hotelli, vaid ka oskuses mõista, mida kliendid tegelikud vajavad.

Asi, mida iga veinisõber ja -professionaal ühelt korralikult veinikülmkapilt kindlasti ootab, on stabiilne temperatuur. Kui vein tiksub oma tähetunni poole toanurgas konutades, jõuab pokaali jook, mis ei vasta ei veinimeistri visioonile ega kliendi ootustele. Kui veinid pistetaksegi mõnda kappi, saavad need tihti tunda täpselt ühesuguseid tingimusi. Liebherr on astunud siin mitu head sammu edasi ning toonud turule mudelid, mille erinevaid tasandeid saab seadistada eri temperatuuridele. Nii saavad kõik veinid – sõltumata oma värvist, viinamarjasordist, regioonist ja valmistamismeetodist – just täpselt sellist temperatuuri, mis on ühtviisi ideaalne nii pikaks püsimiseks kui ka koheseks serveerimiseks.

Sama suurt kurja kui kõikuv temperatuur võib korda saata ka vale õhuniiskus. Sestap on uuemad mudelid seadistatud nõnda, et kui niiskustase langeb alla 50 % rH, annab seade sellest ise märku.

Mitte kunagi kontaktist väljas

Liebherri veinikülmkappide üheks eripäraks on puidust riiulid, mille kõrgused on hõlpsasti reguleeritavad. Nii saavad kõik erineva sisu ja suurusega pudelid õigesse asendisse „pikutama“, et korgid püsiks niisked. Riiulid teeb eriliseks seegi, et nende vibratsioonitase on erakordselt madal. Pea olematu on ka veinikülmkappide üldine müratase: kõige uuematel mudelitel – GrandCrul ja GrandCru Selectionil – suisa sedavõrd napp, et selle kõrval raamatut lugedes on kuulda vaid lehekülje pööramist.

Kuid vale temperatuur ja niiskustase pole ainsad „pätid“, mis võivad pahandust teha. Seda tuleb ikka ette, et asjad kipuvad kaduma. Eriti, kui väärt kraami ümber siblib palju inimesi. Et vein liiguks külmkapist pokaali vaid „volitatud“ käte abil, on need varustatud klahviluku ja koodisüsteemiga, mis hoiab eemale kõik, kel pole veinikülmkappi asja. Olgu selleks siis restoranis liialt toimekaks muutunud kunde, hilisel öötunnil tuisutopsi näljas hotellikülaline või uudishimulik varateismeline kodus.

Ekstra kihi turvalisust pakub aga SmartDevice äpp, mis annab veinikülmkapi hingeelust detailse ülevaate – olulised oleku- ja häireteated jooksevad otse nutitelefoni – ning laseb keeleassistendi abil distantsilt seadet juhtida. Nii on perfektsed hoiutingimused ning meelerahu tagatud isegi siis, kui käsil on pikad pühad ning majas pole ühtki hingelist, kes saaks veinikülmkapile käed külge panna.

Liiga ilus, et olla tõsi? Tegelikult mitte

Harva tuleb ette nurinat – eriti restoranides ja hotellides –, et ruumi on liialt lahedalt. Pigem on asju rohkem kui vaba pinda, lokkab süsteemitus ja anarhia. Liebherr on võtnud klientide muret kuulda ning disaininud oma veinikülmkapid selliselt, et neisse mahub lahedalt ka suurem veinikollektsioon ära.

Kui veinikeldri hämaruses võib nii mõnigi pudel teenimatult varju jääda, siis veinikülmkapis seda muret pole: kui uks on avatud, on selle sisu kenasti valgustatud. Mitte et suletud ukse korral jääks veinivalik saladuseks: selle eest hoolitseb sumeda aktsendiga valgustus. Karta pole sedagi, et tõlkes läheb midagi kaduma: puuteekraanilt saab üheksa keele seast valida just täpselt sellise, mis on kasutajale kõige suupärasem.

Siin pole kahtlustki: Liebherri veinikülmkappide disain teeb pai igale silmale. Ometi on just kvaliteet see, mis on pannud kliendid nende kasuks otsustama.

Lisaks suurepärasele elamusele paneb Liebherr lauale ka majandusliku võidu, sest perfektsete säilitamistingimuste tõttu ei leia enam ükski vein oma kuulsusetut lõppu kraanikausis.

Vaata ka suurköögid.ee/eripakkumised

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700