Autor: Helen Külaots • 11. aprill 2024

Midagi väga head ja värsket iga päev! Delice'i valmistoit eristub teiste poodide omast. Loe, mismoodi

Selveri ja Delice’i peakokk Dmitri Haljukov annab ülevaate Delice’i valmistoidu eripärast, müüdavamatest toodetest ning sellest, kuidas poe ülesehitus suunab sind ostlema.

Uuenenud Delice Solarise poe ülesehitus on nutikas ja mõeldud kahte tüüpi poeskäijatele: kiired läbituhisejad, kes tahavad head valmistoitu ja muud nipet-näpet, ning nädalase toiduvaru ostjad, kes tahavad rahulikult kõigega tutvuda. See tähendab, et poes on justkui kaks ringi, mida mööda liikuda – kiirring ja pikem ring.

„Lõunaajal saab kõik vajaliku kiirelt kätte. Tuled peaväravast sisse ning kohe paremat kätt on puu- ja juurviljad, seejärel pagari- ja kondiitriosakond, pitsalett, burgerid, nuudlid jms. Keskel külmikutes on valmistoit: salatid, wrapid, võileivad. Selle vastas soe valmistoit, siis juba kohvimasin, smuutid ja pärlijoogid,“ kirjeldab Haljukov.

Hommikul ühte sorti valmistoitu, õhtul teine

Haljukov räägib, et Delice’is käib söögi valmistamine nagu restoranis, sisuliselt tellimuse peale – hommikuks valmivad puder, saiakesed ja salatid: „Sel ajal on väga populaarsed ka täidetud croissantid, kohv ja smuutid, mida teeme kaks korda päevas, et oleks alati värske.“

Lõunaks valmivad hoopis teise suunitlusega road: supp, grilltoidud, päevapraed ning tänavatoit nagu pitsad, burgerid, nuudlid, hot dog’id ja boba pärlijoogid.

Haljukov ütleb, et pitsasid valmistatakse hommikust õhtuni: „Esimene pitsa jõuab ahjust umbes poole kümneks. Burgerid on küll jahedas, kuid neidki on võimalik kohapeal kiirelt soojaks küpsetada.“

Uuenduskuuri läbinud Delice’i pood sai endale võimsa pitsaahju, millega on võimalik saavutada väga kõrge temperatuur – kuni 350 kraadi. Haljukovi sõnul tähendab see, et ka paksu põhjaga pitsa saab valmistada ülikiiresti, kõigest 8 minutiga, ning korraga saab küpsema panna kuni 16 pitsat.

„Lisaks klassikalistele maitsetele armastavad meie kliendid ka teravamaid ja rohke köögiviljaga pitsasid,“ ütleb Haljukov.

Kõige populaarsemad valmistoidud Delice’i poes

Enim ostetakse saiakesi, pitsasid ja smuutisid. „Hästi lähevad ka kalaga päevapraed, praetud kilu ning aasiapärane tänavatoit, näiteks kanavardad. Muidugi ostetakse hästi ka poke-kausse ja salateid,“ kirjeldab Haljukov menukeid.

„Suvel ostetakse palju marineeritud liha, kala ning krevette. Meil on austritank, kust saab värskeid austreid,“ lisab Haljukov.

Fookuses on kvaliteetne tooraine ja värske toit

Delice’i poe eripäraks on see, et toit valmistatakse sealsamas kaupluse taga olevas köögis. Seda tehakse iga päev, ka nädalavahetuseti.

„Me ei tooda tonnidega toitu ette, vaid näeme, mida inimesed tahavad – vastavalt sellele ka valmistame. Võib juhtuda, et saad salati, mis on vaid minut aega tagasi köögis valminud,“ räägib Haljukov ning lisab, et köök on kõige uuemat jätkusuutlikku tipptehnoloogiat täis, mis võimaldab erinevaid toite valmistada väga kiiresti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757