Autor: Kaubandus.ee • 6. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marks Spencer avas Riias Balti esimese kaupluse

Suurbritannia juhtivaid jaemüüjaid Marks Spencer avas Balti riikide esimese kaupluse Riias Domina kaubanduskeskuses 1200 m2 pinnal.

Poes müüakse kvaliteetseid moerõivaid, pesu ja aksessuaare naistele ja meestele, teatas suhtekorraldusfirma Corpore.

Marks Spenceri rahvusvahelise turunduse juhi Sarah Hawkinsi sõnul on ettevõte alustanud intensiivse arengustrateegia elluviimist. "Baltikum on meie jaoks väga atraktiivne piirkond. Otsus avada kauplus Riias ei ole juhuslik, vaid aitab teha õigeid otsuseid Leedu ja Eesti turgudele sisenemiseks," ütles Hawkins.

Lätis esindab Marks Spencerit Tšehhi frantsiisipartner Coms, mis haldab edukalt kaheksat Marks Spenceri kauplust Tšehhis ja kolme kauplust Poolas.

Comsi juhatuse esimehe Dušan Mrozeki sõnul otsustatakse Riia kaupluse tulemuste põhjal, kas avada Lätis veel kauplusi. "Igal juhul avame Vilniuses 2007. aasta märtsis kaupluse, mis pindalalt ja kaubavalikult tuleb Riia kauplusest veel suurem. Oleme kindlad, et Balti kliendid võtavad Briti stiili ja kvaliteedi hästi vastu," lisas Mrozek.

Marks Spencer uue kaupluse sihtrühm on üle 25-aastased mugavust ja kvaliteeti hindavad inimesed, kellel on kõrged ootused teenindustasemele ja toodete stiilile soodsate hindade juures.

"Oleme väga uhked, et esimene Marks Spenceri kauplus Lätis avati just Domina Shopping kaubanduskeskuses," ütles Domina Shopping turundusdirektor Baiba Gercane.

Marks Spencer on tuntumaid Briti brände, mis pakub kvaliteetseid rõivaid, kodutooteid, aksessuaare ja toidukaupu. Jaemüügi ketti kuulub 450 kauplust Suurbritannias ning 150 kauplust üle maailma, sealhulgas 130 frantsiisi alusel töötavat kauplust 30 riigis. Marks Spenceri grupi kasum 2005/2006 majandusaastal kasvas 4,8%, ulatudes 11,46 miljardi euroni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757