Autor: Kaubandus.ee • 22. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Signe Ratso - uuest aastast ELi kaubanduse direktoraadi juht

Täna otsustas Euroopa Komisjoni volinike kolleegium nimetada Signe Ratso kaubanduse peadirektoraadi direktoriks.

Ratso juhitud üksus tegeleb Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO), OECD ja toiduainete kaubandusega seotud valdkondadega, vahendas Euroopa Komisjoni Eesti esindus.

"Tööalaselt tähendab see minu jaoks senisest enam juhtimiskohustusi. Hakkan juhtima direktoraati, mis tegeleb rahvusvaheliste organisatsioonidega, põllumajandus- ja kalandustoodete väliskaubandusega, aga ka selliste teemadega nagu ekspordikrediidid ja juriidilised küsimused väliskaubanduse valdkonnas, sh väliskaubandusalased vaidlused WTO raames," ütles Signe Ratso.

"See on väga vastutusrikas valdkond, pidades eelkõige silmas WTO kaubandusläbirääkimisi. EL teeb kõik endast oleneva, et WTO väliskaubandusläbirääkimiste Doha voor, mis katkes k.a juulis, saaks võimalikult kiiresti taas alustatud," lisas Ratso.

Ratso asub uuele ametipostile järgmise aasta algusest. Seni jätkab Signe Ratso tööd kaubanduse peadirektoraadis juhtivnõunikuna, tegeledes väliskaubanduse küsimustega.

Euroopa Komisjonis töötab hetkel 162 eestlast ning kokku töötab komisjonis ligikaudu 22 700 inimest. Eestlastest töötab komisjonis direktorina veel ka Maive Rute, kes vastutab innovatsiooni ning väikeettevõtluse eest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757