Autor: Kaubandus.ee • 8. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamaja käive tõusis poole võrra

Kaubamaja kontsernile oli 2006. aasta rekordiline. Käive kasvas 4,3 mld kroonini ehk 49%, teatas pressikonverentsil Tallinna Kaubamaja Asi juhatuse esimees Raul Puusepp.

Peamiste kasvuallikatena tõi Puusepp välja Selveri keti laienemise, 2005. aasta lõpus avatud Tartu Kaubamaja ja head müügitulemused Tallinna Kaubamajas.

Aasta oli väga hea kogu Eesti jaekaubandusele, kasvades 24% ehk 45 miljardi kroonini. See on SKP 12% tõusu taustal ka loomulik.

"Selgelt on märgata tarbimistrendide nihet, kus enam ostetakse kvaliteetsemat kaupa ja tähelepanu pööratakse rohkem iseendale. Kvaliteedi eest ollakse nõus ka rohkem maksma," lausus Puusepp. Samuti on muutunud toidukaupade müük, kuna järjest enam ostetakse valmistoitu.

Jaekaupmehed otsivad aktiivselt arenemisvõimalusi. Enim keskendutakse kvaliteedi tõstmisele. Peamine mure on siinkohal tööjõud. Kes ei suuda töötajaid paremini motiveerida, kaotavad konkurentsilahingus.

2007. aastaks Puusepp Eesti turule uusi sisenejaid ei prognoosi. Jätkub just positsioonide kindlustamine. Kaubamaja kontsernil on plaanis tegevust laiendada. Juba on sisenetud ka automüügi ja teeninduse turule. Nimelt on Kaubamaja käes KIA müük Eestis, Lätis ja Leedus. Välisriikidesse on plaanis minna ka muudes sektorites.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700