Autor: Kaubandus.ee • 3. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino tungis Rootsi turule

Baltimaade juhtiv jäätisetootja Balbiino alustas eksporti Rootsi, esimese kuuga müüs ettevõte seal 2,5 miljoni krooni eest jäätist, teatas ettevõte.

"Balbiino jaoks on Rootsi uus ja perspektiivikas turg," ütles firma juht Riho Niils. "Baltimaad on Balbiino jaoks pärast Läti jäätisetootja Margota ostmist selle aasta veebruaris sisuliselt koduturg. Soomlastele meeldivad Balbiino jäätised väga, nüüd tahame neid tutvustada ka rootslastele. Esimesed kogused on arvestades alles turule sisenemise järku päris suured olnud ja tarbijate poolt hästi vastu võetud."

Balbiino turundusjuht, Läti tütarfirma Margota juhataja Teet Anier ütles, et Balbiino müüs Rootsi esimese kuu jooksul kahte jäätist - Boat´i ning Raksi. "Boat on ekspordiks suunatud toode, mida müüme peamiselt Soomes," selgitas Teet Anier. "Raks on ka Eesti tarbijate jaoks tuntud ja tunnustatud. Tulevikus tahame saavutada stabiilselt kasvava eksportmahu ning samuti laiendada Rootsis müüdavate toodete valikut."

Teet Anier rääkis, et Rootsi turule minekuks sisendasid usku esimesed õnnestumised Soomes. "Baltimaadega võrreldes on Skandinaavia teistsugune, väga tugevalt väljakujunenud tarbimisharjumustega turg," märkis Teet Anier. "Soome turule sisenesime vaikselt, kuid müügimahud on pidevalt kasvanud ja kaubamärk võidab populaarsust. Sama protsessi loodame läbi käia ka Rootsis. Nii Soome kui Rootsi puhul on tegemist Baltimaadest kordades suuremate turgudega, mis tähendab Balbiino jaoks väga häid tulevikuväljavaateid."

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40% turuosa. Lätis, kus Balbiinol on tütarfirma Margota, on Balbiinol 10% turuosa. Balbiino müüb toodangut ka Leedu, Soome, Saksamaa ja Rootsi turule. Balbiino 2006. aasta käive oli 335 miljonit krooni. Balbiino omab rahvusvahelist kvaliteedistandardi sertifikaadi BRC.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757