Kaubandus.ee  • 3. aprill 2007
Jaga lugu:

Balbiino tungis Rootsi turule

Baltimaade juhtiv jäätisetootja Balbiino alustas eksporti Rootsi, esimese kuuga müüs ettevõte seal 2,5 miljoni krooni eest jäätist, teatas ettevõte.

"Balbiino jaoks on Rootsi uus ja perspektiivikas turg," ütles firma juht Riho Niils. "Baltimaad on Balbiino jaoks pärast Läti jäätisetootja Margota ostmist selle aasta veebruaris sisuliselt koduturg. Soomlastele meeldivad Balbiino jäätised väga, nüüd tahame neid tutvustada ka rootslastele. Esimesed kogused on arvestades alles turule sisenemise järku päris suured olnud ja tarbijate poolt hästi vastu võetud."

Balbiino turundusjuht, Läti tütarfirma Margota juhataja Teet Anier ütles, et Balbiino müüs Rootsi esimese kuu jooksul kahte jäätist - Boat´i ning Raksi. "Boat on ekspordiks suunatud toode, mida müüme peamiselt Soomes," selgitas Teet Anier. "Raks on ka Eesti tarbijate jaoks tuntud ja tunnustatud. Tulevikus tahame saavutada stabiilselt kasvava eksportmahu ning samuti laiendada Rootsis müüdavate toodete valikut."

Teet Anier rääkis, et Rootsi turule minekuks sisendasid usku esimesed õnnestumised Soomes. "Baltimaadega võrreldes on Skandinaavia teistsugune, väga tugevalt väljakujunenud tarbimisharjumustega turg," märkis Teet Anier. "Soome turule sisenesime vaikselt, kuid müügimahud on pidevalt kasvanud ja kaubamärk võidab populaarsust. Sama protsessi loodame läbi käia ka Rootsis. Nii Soome kui Rootsi puhul on tegemist Baltimaadest kordades suuremate turgudega, mis tähendab Balbiino jaoks väga häid tulevikuväljavaateid."

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40% turuosa. Lätis, kus Balbiinol on tütarfirma Margota, on Balbiinol 10% turuosa. Balbiino müüb toodangut ka Leedu, Soome, Saksamaa ja Rootsi turule. Balbiino 2006. aasta käive oli 335 miljonit krooni. Balbiino omab rahvusvahelist kvaliteedistandardi sertifikaadi BRC.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt